Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Аргентина подала заявку на здобуття статусу глобального партнера НАТО

mig.com.ua

Аргентина подала заявку на здобуття статусу глобального партнера НАТО

Про це повідомляє Express.co.uk, передає Укрінформ.

Фото: iiStock

«Я зустрівся із заступником генерального секретаря НАТО Мірчею Джоане. Я передав йому лист про наміри, який містить прохання Аргентини стати глобальним партнером цієї організації», – написав міністр оборони Луїс Альфонсо Петрі за результатами зустрічі, що відбулась у четвер штаб-квартирі НАТО в Брюсселі.

Своєю чергою заступник генсека НАТО зауважив, що Аргентина відіграє важливу роль у Латинській Америці.

«Я вітаю її прохання вивчити можливість стати партнером НАТО. НАТО співпрацює з низкою країн світу, щоб сприяти миру та стабільності. Тісніша політична та практична співпраця може принести користь нам обом», – зазначив Джоане.

Офіційне партнерство країни з НАТО потребує консенсусу всіх 32 членів Альянсу.

На сьогодні глобальними партнерами Альянсу є Афганістан, Австралія, Ірак, Японія, Республіка Корея, Монголія, Нова Зеландія та Пакистан.

Єдиним партнером НАТО в Латинській Америці є Колумбія.

Водночас надання країні статусу глобального партнера не означає, що союзники по НАТО стануть на захист країни в разі нападу на неї – це зобов’язання, викладене в статті 5 засновницького договору НАТО, поширюється лише на повноправних членів Альянсу.

Як повідомляв Укрінформ, Аргентина уклала угоду з Данією про придбання 24 літаків F-16 на суму 300 мільйонів доларів.

https://www.ukrinform.ua/rubric-world/3854311-argentina-podala-zaavku-na-zdobutta-statusu-globalnogo-partnera-nato.html

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
3 мая 2024