Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Екскурсія до слідчого ізолятора у Миколаєві: унікальний досвід для студентів юридичного коледжу

korabelov.info

Екскурсія до слідчого ізолятора у Миколаєві: унікальний досвід для студентів юридичного коледжу

В п’ятницю, 3 травня 2024 року , за підтримки обласної прокуратури та управління виконання покарань відбулася екскурсія для 40 студентів першого курсу Миколаївського юридичного фахового коледжу Національного університету «Одеська юридична академія» до Державної установи “Миколаївський слідчий ізолятор” у межах Миколаївської області. Миколаївська обласна прокуратура повідомляє, що метою було виховання у молодого покоління правомірної поведінки, самодисципліни, поваги до прав інших людей та усвідомлення відповідальності за свої дії, була організована екскурсія.

Екскурсію провели заступник начальника установи з соціально-виховної та психологічної роботи Іван Саханда та прокурор відділу захисту інтересів дітей та протидії домашньому насильству обласної прокуратури Володимир Яценко. Студенти мали можливість особисто побачити умови утримання, розпорядок дня та якість харчування у цьому закладі.

Студенти відвідали навчальний клас, де в’язні отримують освіту, спортивну кімнату для неповнолітніх, прогулянкові майданчики, їдальню, медичний кабінет та житловий блок для неповнолітніх, які перебувають у закладі через порушення закону. Також була показана “зелена кімната“, яка в даний час облаштовується у цій установі.

У свою чергу, Володимир Яценко розповів про особливості кримінальної відповідальності неповнолітніх, а також про систему правосуддя дружнього до дитини, зокрема про право на справедливий судовий розгляд, повагу до особистого та сімейного життя, честі та гідності дитини, правове становище неповнолітніх осіб, яких на підставі ухвал суду поміщено до слідчого ізолятора, забезпечення їх права на охорону здоров’я та здобуття повної загальної середньої освіти, а також законодавчі підстави звільнення з установи, роль ювенального прокурора у забезпеченні прав неповнолітніх, які потрапили у конфлікт із законом та про заходи, які вживаються ювенальними прокурорами, з метою недопущення порушень прав таких неповнолітніх у місцях несвободи.

У даний момент у закладі перебувають та отримують повну загальну середню освіту 5 неповнолітніх, які стали учасниками правопорушень. Ці молоді люди навчаються у 9 та 10 класах ліцею, мають необхідні навчальні матеріали та приладдя, відповідні до вимог Міністерства освіти України. Вони також пройшли медичний огляд і отримали необхідні профілактичні щеплення. Крім того, для допомоги у подоланні кримінального мислення цим неповнолітнім забезпечується соціально-психологічна підтримка за участю Миколаївського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
19 мая 2024