Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

В Україні та світі 5 травня – Всесвітній день гігієни рук

mig.com.ua

В Україні та світі 5 травня – Всесвітній день гігієни рук

ДЕНЬ 802-й РОСІЙСЬКОЇ АГРЕСІЇ – DAY 802 RUSSIAN AGRESSION

5 травня святкують Всесвітній день гігієни рук. Цей день підтримується Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ) і має на меті нагадати людям про необхідність ретельного миття рук, яке є простим, але ефективним способом захисту від багатьох хвороб.

У 2008 році ООН, Дитячий фонд ЮНІСЕФ та ВООЗ прийняли рішення щорічно проводити День гігієни рук. Дату вибрано не просто так: 5 день 5 місяця символізують 5 пальців на обох руках людини.

У цей день кожен може нагадати собі про важливість гігієни. Приділити увагу дітям. Розповісти їм, що руки миють не менше 20 секунд. Потрібно терти між усіма пальцями та з усіх боків долоні. Щоб уберегти себе, слід ввести звичку робити це регулярно.

Також 5 травня Міжнародний день боротьби за права осіб з інвалідністю. Цей день покликаний привернути увагу до актуальних проблем, пов’язаних із захистом та повноцінною реалізацією прав осіб з інвалідністю.

13.12.2006 ООН прийнято Конвенцію про права людей з інвалідністю. Основна мета Конвенції – забезпечити створення продуманих умов для комфортного існування. Україна ратифікувала документ 13 грудня 2006 року. В цей день проводять благодійні акції, де збирають пожертвування на поліпшення якості життя людей з інвалідністю, проходять мітинги та конференції. Кожен може зробити щось хороше: взяти участь у зборах, стати волонтером або просто спорудити пандус для сусіда, який пересувається на візку.

Також 5 травня Міжнародний день акушерки. Це свято було започатковане 1991 року і відтоді відзначається в понад 50 країнах світу. Ідея проведення цього дня виникла ще 1987 року на конференції Міжнародної конфедерації акушерок в Нідерландах.

Метою цього дня є підвищення обізнаності про ключову роль акушерок у забезпеченні безпеки та підтримки жінок під час вагітності, пологів та післяпологового періоду. Він також підкреслює важливість акушерської допомоги для зниження материнської та немовлячої смертності та для підтримки здоров’я матерів і дітей.

5 травня в Україні і світі святкують Міжнародний день пермакультури. Присвячений популяризації та практиці пермакультури.

Міжнародний день пермакультури (International Permaculture Day), що відзначається в першу неділю травня кожного року, є глобальною подією, присвяченою популяризації та практиці пермакультури. Цей день дає можливість ентузіастам пермакультури з усього світу продемонструвати практики сталого життя та екологічного землеробства, які працюють в гармонії з природою.

Пермакультура – це метод проектування нашого життєвого простору та система землеробства, що імітує природні екосистеми. Термін походить від “перманентного сільського господарства”. Це популярний аспект органічного землеробства, який фокусується на розвитку стійкої, самодостатньої сільськогосподарської системи. Цей підхід поєднує традиційні методи ведення сільського господарства з сучасними науковими знаннями та технологіями.

А ще 5 травня Всесвітній день легеневої гіпертензії. Присвячений підвищенню обізнаності про легеневу гіпертензію, рідкісне захворювання легенів, яке може швидко прогресувати і потребує дорогого лікування.

Дату обрали не випадково. У цей день більше 30 років тому вперше зафіксували смерть дитини, яка померла від ЛГ. Хвороба була викликана вживанням токсичної олії. Цей день також вшановує пам’ять про дитину, яка померла від цього захворювання більше 30 років тому через вживання токсичної.

Також 5 травня Міжнародний день сімейної рівності. Свято припадає на першу неділю травня і є днем захисту прав усіх сімей, незалежно від їх структури, складу чи сексуальної орієнтації.

Цей день визнає різноманітність сімей у всьому світі та сприяє рівним правам для всіх сімей. Це можливість підвищити обізнаність і сприяти прийняттю всіх сімей, у тому числі одностатевих, усиновлюючих, змішаних і неповних сімей.

А ще 5 травня Міжнародний день світанкового хору. Це чудова подія, яка припадає на першу неділю травня. Цього дня люди по всьому світу прокидаються рано, щоб насолодитися неймовірною симфонією співу птахів на світанку.

Цей день – можливість оцінити диво природи та дивовижні звуки, які видають птахи рано вранці. Світанковий хор — це магічний досвід, який сигналізує про початок нового дня та нагадує нам про красу світу природи.

Як назвати дитину, яка народилася 5 травня

Іменини: Яків, Ірина, Олександра, Клавдія, Фаїна.

Талісманом людини, народженої 5 травня є малахіт. Позитивний камінь, який, за переказами, оберігає людину від хвороб. Здавна вірили, що малахіт допомагає лікувати органи дихання.

Цього дня народилися:

Пам’ятні дати і події 5 травня

Джерела:

https://tsn.ua/other/yake-zavtra-5-travnya-svyato-vse-pro-cey-den-yake-cerkovne-svyato-scho-ne-mozhna-robiti-2563692.html

daytoday.ua/5-travnia

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
18 мая 2024