Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Мешканців Запоріжжя попереджають про нове шахрайство з грошовою допомогою та подарунковими боксами

mig.com.ua

Мешканців Запоріжжя попереджають про нове шахрайство з грошовою допомогою та подарунковими боксами

Товариство Червоного Хреста України (ТЧХУ) попередило, що в месенджерах розповсюджується неправдива інформація про нібито видачу всім українцям, які виїхали за кордон, подарункових боксів до Великодня.

У новині шахраї просять подати заявку через нібито офіційний бот у Телеграмі, де збирають персональні дані й просять підтвердити особисту інформацію.

Це фейкова інформація та фейковий чат-бот.

Також мережею шириться інформація про відкриту реєстрацію на грошову допомогу від Українського Червоного Хреста, яка видається певним категоріям населення протягом трьох місяців.

“Дана інформація також не відповідає дійсності”, – зазначають у ТЧХУ та уточнюють, що Український Червоний Хрест повідомляє про всі види гуманітарної допомоги на офіційних каналах комунікації, наприклад, на сайті redcross.org.ua, і ніколи не збирає особисті дані через соціальні мережі.

Також у Червоному Хресті попросили в разі виявлення фейкової інформації надсилати на електронну пошту [email protected] лист і посилання на неправдиве джерело.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
18 мая 2024