Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Студента з України визнано найкращим студентом світу

mig.com.ua

Студента з України визнано найкращим студентом світу

17-річного студента з України Ігоря Клименка визнано найкращим студентом світу за версією престижної Всесвітньої премії Global Student Prize.

Він отримав приз за розробку роботів для розмінування.

Пристрій дасть змогу швидко знайти вибухонебезпечні об’єкти на поверхні та під землею і мінімізувати участь людини в цих пошуках. Це допσможе зберегти життя багатьом людям. Це потребувало багато роботи і часу, але тепер я отримав доступ до світσвσгσ ком’юніті та можливість співпрацювати з великими інвесторами та людьми по всьому світу! А також – стипендію у $100 000!

«Я впевнений, що більшу її частину витрачу на розроблення дрона»

зазначив 17-річний Ігор Кліменко.

Хлопець зробив інноваційний винахід, поєднавши безпілотник з міношукачем. Коптер дистанційно віднаходить вибухонебезпечні предмети завдяки електромагнітному й оптичному дослідженню поверхонь. Може знаходити різні типи мін, а найголовніше, це передавати точні координати знайдених об’єктів саперам. Зараз Ігор навчається на фізико-математичному факультеті в КПІ імені Ігоря Сікорського, але пошуками рішення, як допомогти своїй країні, займався ще з 5 класу. Хлопець сформувався в умовах війни, найбільше прагне зменшити кількість жертв від вибухових пристроїв і почати відбудову України. Хлопець, який увійшов у список 100 найкращих студентів світу, хоче почати масове виробництво свого винаходу, залучити якомога більше компаній та організацій, щоб інвестувати в готовий продукт і розповсюдити його для допомоги своїй країні. Інформація з відкритих джерел.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
18 мая 2024