Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

В ЄС і НАТО засудили кібератаки спонсорованої Росією групи проти Німеччини і Чехії

newssky.com.ua

В ЄС і НАТО засудили кібератаки спонсорованої Росією групи проти Німеччини і Чехії

Головний дипломат ЄС Жозеп Боррель

«Сьогодні Німеччина публічно поділилася своєю оцінкою компрометації APT28 акаунтів електронної пошти виконавчого комітету Соціал-демократичної партії Німеччини. Чехія оголосила, що її установи також стали мішенню цієї кіберкампанії. Державні інституції, агентства й організації в державах-членах, у тому числі в Польщі, Литві, Словаччині й Швеції, раніше ставали мішенню для тих самих загроз. У 2020 році ЄС запровадив санкції проти фізичних і юридичних осіб, відповідальних за атаки APT28 на Федеральний парламент Німеччини у 2015 році», — заявив голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель.

За його словами, Росія, нехтуючи міжнародною безпекою і стабільністю, неодноразово використовувала APT28 для здійснення зловмисних кібердій проти ЄС, його держав-членів і міжнародних партнерів, зокрема України.

«ЄС не терпітиме такої зловмисної поведінки, особливо діяльності, спрямованої проти нашої критичної інфраструктури, на послаблення суспільної згуртованості і вплив на демократичні процеси, пам’ятаючи про цьогорічні вибори в ЄС і понад 60 країнах світу… ЄС сповнений рішучості використовувати повний спектр заходів для запобігання, стримування і реагування на зловмисну поведінку Росії в кіберпросторі», — наголосив Боррель.

Тим часом, у НАТО висловили солідарність із постраждалими країнами і заявили, що розглядають можливість «скоординованої відповіді» на кіберзагрози.

«Ми закликаємо всі держави, включаючи Росію, поважати свої міжнародні зобов’язання щодо дотримання міжнародного права і діяти в рамках відповідальної поведінки держав у кіберпросторі, як це підтверджено всіма членами ООН», — йдеться в заяві.

Раніше сьогодні міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок пообіцяла Росії наслідки за кібератаку, організовану минулого року групою, яка має зв’язки з військовою розвідкою РФ.

«Тепер ми можемо чітко віднести минулорічну атаку до російської групи APT28, яка контролюється російською військовою розвідкою ГРУ», — заявила Бербок в Аделаїді під час візиту до Австралії.

«Іншими словами, російські державні хакери атакували Німеччину в кіберпросторі. Це — абсолютно неприпустимо і без наслідків не залишиться», — додала вона.

Напередодні в НАТО заявили, що «глибоко стурбовані» нещодавніми гібридними атаками Росії, які зачепили Чехію, Естонію, Німеччину, Латвію, Литву, Польщу і Велику Британію.

«Ці інциденти є частиною інтенсифікованої кампанії діяльності, яку Росія продовжує здійснювати в євроатлантичному регіоні… Сюди входять диверсії, акти насильства, кібер- й електронне втручання, кампанії з дезінформації та інші гібридні операції. Члени НАТО висловлюють глибоку стурбованість гібридними діями Росії, які становлять загрозу безпеці Альянсу», — йдеться в заяві.

У січні голова Військового комітету НАТО, нідерландський адмірал Роб Бауер заявив, що Альянс потребує «трансформації підходу до ведення війни». Згодом він додав, що Захід повинен готуватися до «всеосяжної війни» з Росією.

Читайте також на Newssky «США оголосили масштабний пакет санкцій проти Росії та країн, які допомагають її ВПК» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
18 мая 2024