Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Україна та ЄС проведуть форум оборонних промисловостей

newssky.com.ua

Україна та ЄС проведуть форум оборонних промисловостей

Ілюстративне фото

У формі візьмуть участь понад 350 представників інституцій ЄС, урядів, європейської та української оборонної промисловості, галузевих асоціацій, ключових країн-партнерів та організацій.

Також на заході будуть присутні головний дипломат ЄС Жозеп Боррель, комісар Тьєррі Бретон, міністр оборони Бельгії Людивін Дедондер, а також міністр стратегічної промисловості України Олександр Камишін.

Як пояснили в Єврокомісії, мета форуму — зміцнити співпрацю між ЄС та Україною у сфері оборонної промисловості, а також допомогти Україні у пріоритетних сферах, які найбільше потрібні. Йдеться про засоби протиповітряної оборони, боєприпаси, ракети та безпілотники.

Також форум стане першим кроком у реалізації Європейської оборонно-промислової стратегії (EDIS).

Що цього передувалоНагадаємо, раніше Україна започаткувала форум оборонних індустрій. Перший форум відбувся у Києві у 2023 році. У ньому взяли участь сотні міжнародних та українських оборонних компаній.

Пізніше Україна запропонувала Данії провести спільний форум оборонних індустрій. президент України Володимир Зеленський також заявив, що хотів би, щоб Україна та країни Західних Балкан провели разом форум щодо «оборонки».

Читайте також на Newssky «Генсек НАТО Столтенберг несподівано прибув до Києва» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
17 мая 2024