Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

У Миколаєва є дві найгостріші проблеми, - мер Сєнкевич

korabelov.info

У Миколаєва є дві найгостріші проблеми, - мер Сєнкевич

У Миколаєві проживають 430 тисяч людей, про це повідомив 30 квітня 2024 року під час свого інтерв’ю виданню “Інтерфакс- Україна” міський голова Олександр Сєнкевич. Такі розрахунки зроблені за підрахунками мобільних операторів, з обсягу споживання питної води і утилізації побутового сміття.

“До повномасштабного вторгнення у Миколаєві проживало 480-500 тисяч, у найгірші часи у місті знаходилось десь близько 230-250 тисяч людей”, – розповів мер.

Як зазначив Сєнкевич, така кількість – з врахуванням громадян зі статусом ВПО. Міський голова пояснив, чому ж миколаївці не повертаються у місто:

“Насправді дві найгостріші проблеми у міста – окрім відсутності води, ще відсутність офлайн-навчання. Моя сім’я, наприклад, досі не повернулася до міста, бо у Миколаєві можна навчатися у школі виключно онлайн. Я сподіваюсь, що з 1 вересня ми запустимо офлайн-навчання у тих школах, де ми облаштували найпростіші укриття. У більшості миколаївських шкіл будуть облаштовані найпростіші укриття”.

На запитання журналіста, чи розглядають освітяни міста щодо застосування жорсткого метода (як Харків) з підземною школою, Сєнкевич пояснив, що офлайн-навчання заборонено під землею:

“Ні, це (харківська школа, – прим.) більш медійна історія. По-перше, офлайн-навчання заборонено під землею, по-друге, дуже дорого — це коштувало понад 80 мільйонів (грн). А у нас критично скоротився бюджет, внаслідок того, що у громад забрали ПДФО з військовослужбовців”, – зазначив Сєнкевич.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
17 мая 2024