Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Екскерівники заводу в Запоріжжі отримали тюремні строки

mig.com.ua

Екскерівники заводу в Запоріжжі отримали тюремні строки

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду (ВАКС) оголосив вирок колишньому керівнику ПрАТ “Запорізький електровозоремонтний завод” (ЗЕРЗ) та його заступнику – їх визнано винними у зловживанні службовим становищем, що завдало понад 780 тисяч гривень збитків підприємству.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

“Колишнім очільникам підприємства суд призначив покарання у вигляді 4 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, повʼязані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій, на строк три роки та зі штрафом у розмірі 17 тисяч гривень“, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ще одній особі – організатору злочину – суд призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, повʼязані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій, на строк три роки та зі штрафом у розмірі 17 тис. грн.

Однак цей вирок суду ще може бути оскаржений в Апеляційній палаті ВАКС.

Це справа 10-річної давності.

Наприкінці 2014 року керівник ПрАТ «ЗЕРЗ» та його заступник, діючи у змові із третьою особою – організатором цього злочину, забезпечили перемогу повʼязаного з останнім приватного товариства у державній закупівлі 30 коліс для електровозів за визначеною ним загальною ціною 2,45 млн грн.

Водночас слідством було встановлено, що ринкова вартість цих коліс становила лише 1,01 млн грн, а надмірно сплачені ПрАТ «ЗЕРЗ» на виконання договору кошти є збитками, заподіяними цьому держпідприємству.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
17 мая 2024