Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Офіційно: Україна тимчасово відступає від Конвенції з прав людини

mig.com.ua

Офіційно: Україна тимчасово відступає від Конвенції з прав людини

Україна офіційно заявила про відступ від дотримання Європейської Конвенції про захист прав та свобод людини: деталі

Міністерство юстиції України оновило перелік прав та свобод, щодо яких можуть бути обмежені люди в Україні. Єврораду вже повідомили.

Військове керівництво країни має право обмежувати свободу пересування громадян, оглядати речі, а також примусово відчужувати майно для потреб держави, йдеться в документі.

Згідно статті 15 Конвенції про права людини передбачено, що в період воєнного стану можуть бути введені тимчасові обмеження на конституційні права людей.

Україна ще 4 квітня 2024 року подала заяву до Ради Європи з офіційним повідомленням, що частково відступає від дотримання Європейської Конвенції про захист прав та свобод людини на період дії воєнного стану в країні.

Зазначається, що обмеження тимчасові та стосуються низки прав людини, які передбачені статтями чинної Конституції України.

Як сказано у повідомленні, яке опубліковане на сайті Ради Європи, Україна виключно на час дії воєнного стану обмежує низку базових прав та свобод людини, які передбачені документами.

В тому числі обмежується:

Також у документи перерахована низка заходів, які вживаються в Україні під час дії воєнного стану.

Ці заходи можуть вважатися відступом від Конвенції про захист прав людини та Міжнародного пакту про громадянські та політичні права. Про що конкретно йде мова:

За матеріалами:

https://tsn.ua/ukrayina/oficiyno-ukrayina-timchasovo-vidstupaye-vid-konvenciyi-z-prav-lyudini-2567559.html

https://informator.ua/uk/ukrajina-oficiyno-zayavila-pro-vidstup-vid-dotrimannya-yevropeyskoji-konvenciji-pro-zahist-prav-ta-svobod-lyudini-detali

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
15 мая 2024