Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Байден оголосив про виділення військової допомоги Україні на $400 мільйонів

mig.com.ua

Байден оголосив про виділення військової допомоги Україні на $400 мільйонів

Президент США Джо Байден 10 травня підписав указ про виділення Україні військової допомоги вартістю до 400 мільйонів доларів.

Про це написав Білий дім.

Memorandum on Delegation of Authority Under Section 506(a)(1) of the Foreign Assistance Act of 1961

Про це йдеться в Меморандумі президента США, адресованому держсекретарю, передає Укрінформ.

«Дійсним делегую Держсекретарю повноваження відповідно до розділу 506(a) Закону про іноземну допомогу (FAA) розпорядитися про виділення до $400 мільйонів на засоби оборонного призначення та послуги Міноборони, а також військові навчання та підготовку, щоби надати допомогу Україні», – зазначається в документі.

Про цей пакет із посиланням на власні джерела писало Politico. Як зазначало видання, до пакета мають увійти:

Напередодні представник Держдепартаменту США Метью Міллер анонсував нові пакети підтримки найближчими тижнями.

Що відомо про законопроєкт допомоги Україні

16 квітня спікер Палати представників США Майк Джонсон представив чотири окремі законопроєкти стосовно допомоги Україні, Ізраїлю, Тайваню та фінансування національної безпеки.

Палата представників США 20 квітня підтримала законопроєкт щодо допомоги Україні на суму в 60 мільярдів доларів. “За” відповідне рішення проголосували 311 конгресменів.

У Білому домі заявили, що Сполучені Штати надішлють Україні зброю “негайно”, якщо запит на фінансування допомоги буде схвалений Палатою представників.

24 квітня Штати оголосили пакет допомоги на $1 млрд. Він включав засоби ППО, артилерійські боєприпаси, бронетехніку та протитанкову зброю. А 26 квітня міністр оборони США Ллойд Остін повідомив про виділення 6 мільярдів доларів на виробництво нового озброєння для України американськими компаніями.

https://suspilne.media/743229-ssa-pidtverdili-vijskovu-dopomogu-ukraini-se-na-400-mln-so-tam-bude/

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
20 мая 2024