Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

В Україні та світі 10 травня – День океану-матері

mig.com.ua

В Україні та світі 10 травня – День океану-матері

ДЕНЬ 807-й РОСІЙСЬКОЇ АГРЕСІЇ – DAY 807 RUSSIAN AGRESSION

День океану-матері (Mother Ocean Day) відзначається щорічно 10 травня. Ця подія присвячена визнанню життєво важливої ролі, яку океани відіграють у підтримці життя на Землі, і підвищенню обізнаності про важливість захисту та збереження наших морських ресурсів.

Океани займають понад 70% поверхні Землі та є домом для великого розмаїття морського життя. Вони також відіграють вирішальну роль у регулюванні клімату на Землі, виробляють кисень і забезпечують їжею та засобами до існування мільярди людей у всьому світі. День океану-матері – це нагадування про те, що всі ми пов’язані з океанами та несемо відповідальність за їх збереження.

10 травня Всесвітній день господарювання. Цей день присвячений визнанню та оцінці роботи професіоналів з управління об’єктами, які відіграють вирішальну роль у забезпеченні безпеки, ефективності та стійкості будівель та інфраструктури.

Управління об’єктами охоплює широкий спектр діяльності, включаючи технічне обслуговування, ремонт, прибирання, безпеку та керування енергією тощо. Це складна та відповідальна сфера, яка вимагає високого рівня знань, навичок та професіоналізму.

10 травня в Україні і світі святкують Міжнародний день арганії. Подія присвячена підвищенню обізнаності про арганію – дерево, що росте лише в Марокко і відоме своєю витривалістю та багатогранною корисністю.

Арганія (Argania spinosa) походить з регіону Марокко на південь від Сахари, особливо поширена в посушливих і напівпосушливих районах.

/ Фото: Unsplash

Вона відіграє вирішальну роль у підтримці екологічного балансу, збереженні біорізноманіття та підтримці життєдіяльності місцевих громад.

10 травня День довіри своїй інтуїції. Це день, який спонукає людей дослухатися до свого внутрішнього голосу та довіряти своїм інстинктам.

Інтуїція – це здатність зрозуміти щось негайно, без необхідності свідомого міркування. Це потужний інструмент, який може допомогти людям приймати рішення, вирішувати проблеми та орієнтуватися в життєвих труднощах.

А ще 10 травня Всесвітній день руху для здоров’я. Це чудова нагода відзначити фізичну активність та підтримку здорового способу життя.

Відомо, що рух продовжує життя. А його відсутність навпаки, дається взнаки на організмі людини. Знижуються функції ЦНС, падає діяльність гормональної системи, людина швидше втомлюється, стає ослабленою, розгубленою тощо.

Гіподинамія – саме так називають малорухливий спосіб життя – суттєво погіршує процес обміну речовин в організмі. Мета цього свята спонукати людей до фізичної активності. Ми повинні рухатися при першій можливості. Якщо робота є причиною пасивного способу життя, необхідно займатися фізичними справами, відвідувати фітнес-центр, займатися будь-яким видом спорту.

Також 10 травня Всесвітній день боротьби з системним червоним вовчаком (World Lupus Day). Проводиться з 2004 року щорічно. Ця дата призначена для підвищення обізнаності про системний червоний вовчак (лупус) – хронічне аутоімунне захворювання, яке може впливати на різні органи та системи в організмі.

У зоні ризику вагітні жінки та жінки віком від 16 до 55 років. Захворювання являє собою ураження різних органів людини – від шкіри до центральної нервової системи. Системним червоним вовчаком не можна заразитись. Виникає він унаслідок неправильної роботи імунітету.

Системний червоний вовчак супроводжується червоними висипаннями на різних зонах шкіри, загальною слабкістю, болями у м’язах.

Як назвати дитину, яка народилася 10 травня

Іменини: Кирило, Василь, Таїсія.

Талісманом людини, народженої 10 травня, є смарагд.

Вважається одним із найшанованіших каменів. У давнину смарагд цінували більше, ніж діамант. Він символізує весну, молодість, надію, майбутнє, справедливість та гармонію.

Цього дня народилися:

Пам’ятні дати і події 10 травня

Джерела:

https://tsn.ua/other/yake-10-travnya-svyato-vse-pro-cey-den-yake-cerkovne-svyato-scho-ne-mozhna-robiti-2566995.html

daytoday.ua/10-travnia/

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
20 мая 2024