Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Швеція виділила €28 млн на підтримку оборонного потенціалу України

newssky.com.ua

Швеція виділила €28 млн на підтримку оборонного потенціалу України

Прапор Швеції

Так, 18 млн євро буде передано трьом коаліціям у рамках Контактної групи з питань оборони України, а 10 млн євро — до Фонду НАТО для України.

«Ми продовжуємо підтримувати Україну і робитимемо це доти, доки це буде необхідно. Шведська підтримка буде поступово переходити до закупівлі нового обладнання у промисловості для передачі Україні. Завдяки цим платежам до фондів ми зможемо зміцнити оборону України в плані безпілотників, розмінування та посилення можливостей українських ВМС», — заявив міністр оборони Швеції Поль Йонсон.

Так, Швеція виділяє:

Швеція від самого початку війни в Україні займає тверду позицію, надаючи Україні всебічну допомогу.

Наприкінці 2023 року Швеція оголосила про виділення Україні фінансової допомоги для підтримки ініціативи Grain From Ukraine («Зерно з України»).

11 грудня 2023 року прем’єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон повідомив про новий пакет допомоги на суму 133,5 млн доларів. Ці кошти спрямовані, зокрема, на підтримку енергетичного сектора України у важкий зимовий період.

Крім цього, Швеція ухвалила рішення приєднатися до чеської ініціативи з постачання артилерійських снарядів в Україну. На ці цілі буде виділено 30 мільйонів євро.

Читайте також на Newssky «Енергоатом змінив плани щодо Південноукраїнської АЕС: збудує два блоки Westinghouse» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
20 мая 2024

Другие новости

Больше новостей