Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

У Криму “суд” покарав пенсіонерку за фото тризуба в соцмережах

mig.com.ua

У Криму “суд” покарав пенсіонерку за фото тризуба в соцмережах

В окупованому Криму Кіровський “райсуд” визнав винною та притягнув до відповідальності 64-річну пенсіонерку, жительку міста Старий Крим за “публічну демонстрацію нацистської символіки та за дискредитацію збройних сил Росії”.

Їй призначили покарання у вигляді адміністративного арешту строком на п’ять діб та адмінштраф у розмірі 35 тисяч рублів, повідомили на сайті суду.

Жінка на особистій сторінці в російській соцмережі “Однокласники” розміщувала публікації з тризубом – його в РФ вважають символікою організації українських націоналістів, діяльність якої заборонено на території країни, – та публікації, що дискредитують збройні сили Росії.

У судовому засіданні пенсіонерка свою провину визнала, йдеться в повідомленні пресслужби “суду”.

Нагадаємо, що в окупованому Криму станом на 15 квітня 2024 року зафіксовано 780 випадків надходження матеріалів, складених за “дискредитацію збройних сил РФ”, з них у 680 ухвалено постанову про адмінштраф або справу приєднано до іншої за окремою статтею та ухвалено сукупне рішення.

Зі всіх постанов 279 (тобто 41 відсотків) ухвалено щодо жінок, решту 401 (59 відсотків) – щодо чоловіків.

Фото: vegvisir.com.ua

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
20 мая 2024

Другие новости

Больше новостей