Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

У Запоріжжі відкриють новий медзаклад – Центр матері та дитини

mig.com.ua

У Запоріжжі відкриють новий медзаклад – Центр матері та дитини

Координаційна рада регіону з питань охорони здоровʼя ухвалила ряд організаційних рішень.

Про це повідомила заступниця голови Запорізької облдержадміністрації Наталія Будяк.

Зокрема, на базі обласної дитячої лікарні, перинатального центру та центру репродукції створять Центр матері та дитини.

У Запорізькій області, як і в країні в цілому, знижується народжуваність, тож окремі медичні заклади стають нерентабельними, каже Наталія Будяк, запевняючи, що в новоствореному Центрі пацієнти зможуть отримати повний спектр послуг – планування вагітності, пологи та навіть медичний супровід дитини до 18 років.

Також в закладі планують запровадити державну програму з лікування безпліддя.

На даний час жоден заклад області не законтрактований за новим пакетом з лікування безпліддя, який з цього року держава надає безкоштовно.

Об’єднання медичних установ дозволить вирішити це питання, адже є великий попит на репродуктивні технології, особливо від сімей військовослужбовців.

Ще одна реорганізація – це приєднання до обласної клінічної лікарні регіонального протипухлинного центру та центру серцево-судинних захворювань.

Це не тільки покращить якість надання допомоги важкохворим пацієнтам, де, за потреби, людина зможе цілодобово проходити діагностику та лікування; в об’єднаному медичному закладі створять відділення інтервенційної онкології, ендоскопії, трансфузіології, детоксикації.

У планах – відкрити в обласній лікарні центр трансплантації кісткового мозку.

Як очікується, удосконалені медзаклади зможуть ефективно використати державні кошти та забезпечити широкий спектр медичної допомоги.

А лікування пацієнтів буде фінансуватися Національною службою здоров’я, згідно з пакетами НСЗУ.

За словами посадовиці, скорочення медперсоналу при злитті медзакладів не планується.

Навпаки – в лікарнях є вакансії.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
20 мая 2024