Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

ЄК: Доходи з активів РФ можуть «запрацювати на Київ» до літа

newssky.com.ua

ЄК: Доходи з активів РФ можуть «запрацювати на Київ» до літа

Прапори ЄС та України

У Європейській Комісії розраховують, що країни-члени Європейського Союзу оперативно погодять пропозицію щодо спрямування більшої частини доходів від заморожених активів Росії на закупівлю озброєнь для України, повідомляє «Укрінформ».

«Ми сподіваємося на швидке погодження між країнами-членами, щоб перші платежі могли бути зроблені вже до літа», — зазначив у вівторок, 7 травня, речник Єврокомісії Крістіан Віганд.

Він зауважив, що на рівні робочих груп Ради ЄС це питання вже обговорювалось декілька разів. «Чергове таке обговорення, як ми очікуємо, відбудеться вже завтра. Тож ми сподіваємося на швидке ухвалення цієї пропозиції країнами-членами», — розповів Віганд.

Згідно з пропозицією Єврокомісії, представленою у березні, 90 відсотків доходів з активів РФ спрямовуватимуть на постачання військового обладнання Україні через Європейський фонд миру, ще 10 відсотків — перераховуватимуть до бюджету ЄС для подальшого використання на підтримку України.

6 травня канцлер Німеччини Олаф Шольц (Olaf Scholz) підтримав цю пропозицію, також зазначивши, що ухвалення відповідних рішень «відбудеться швидко».

Читайте також на Newssky «Чехія анонсувала спільні із США військові навчання» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
20 мая 2024