Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Сьогодні відключення світла можливі по всій Україні, – «Укренерго»

dilova.com.ua

Сьогодні відключення світла можливі по всій Україні, – «Укренерго»

В ніч на 8 травня російські війська завдали вже п’ятий масований ракетно-дроновий удар по об’єктам енергетики, починаючи з 22 березня.

Пошкоджень зазнали тепло та гідроелектростанції. Також дрони пошкодили обладнання одного з об’єктів в центральному регіоні. Наразі споживачі в цьому регіоні заживлені резервними схемами. Про це повідомила прес-служба «Укренерго».

«Сьогодні ввечері з 18:00 до 23:00 можливе обмеження побутових та промислових споживачів по всій Україні. Обмеження будуть рівномірно розподілені по всім областям. Як саме будуть діяти графіки відключень в кожній області, буде оприлюднено на офіційних сторінках місцевих обленерго», – підкреслили в НЕК.

Зазначається, що пов’язано з дефіцитом електроенергії в енергосистемі. Він виник через нові пошкодження обладнання українських електростанцій, завдані російськими ударами.

Особливо важка ситуація очікується увечері. Диспетчерський центр застосовує всі наявні заходи для подолання дефіциту, зокрема імпорт та аварійну допомогу електроенергії з енергосистем країн Європи, підкреслили в «Укренерго». Споживачів закликали економко споживати електроенергію.

В ночь на 8 мая российские войска нанесли уже пятый массированный ракетно-дроновый удар по объектам энергетики, начиная с 22 марта.

Повреждения получили тепло и гидроэлектростанции. Также дроны повредили оборудование одного из объектов в центральном регионе. Пока потребители в этом регионе заживлены резервными схемами. Об этом сообщила пресс-служба «Укрэнерго».

«Сегодня вечером с 18:00 до 23:00 возможно ограничение бытовых и промышленных потребителей по всей Украине. Ограничения будут равномерно распределены по всем областям. Как именно будут действовать графики отключений в каждой области, будут обнародованы на официальных страницах местных облэнерго», — подчеркнули в НЭК.

Отмечено, что связано с дефицитом электроэнергии в энергосистеме. Он возник из-за новых повреждений оборудования украинских электростанций, нанесенных российскими ударами.

📗 Ділова Одеса Телеграм📘 Facebook📙 Сайт

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
19 мая 2024