Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

В Україні та світі 8 травня – День пам’яті та примирення

mig.com.ua

В Україні та світі 8 травня – День пам’яті та примирення

ДЕНЬ 805-й РОСІЙСЬКОЇ АГРЕСІЇ – DAY 805 RUSSIAN AGRESSION

8 травня в Україні і світі – День пам’яті та примирення. Саме цього дня у 1945 році було підписано Акт про капітуляцію тодішнього агресора – Німеччини.

День присвячений пам’яті жертв Другої світової війни і є частиною міжнародного вшанування. Він був встановлений згідно з Законом України “Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років”.

Україна долучилася до європейської традиції відзначення перемоги над нацизмом, визнаючи внесок усіх борців проти нацизму та вшановуючи пам’ять загиблих.

Символом цього дня є червоний мак, який є міжнародним символом пам’яті жертв усіх військових і цивільних збройних конфліктів.

2023 року Україна зустріла цей день у контексті повномасштабної збройної агресії, що нагадало про важливість пам’яті та необхідність боротьби за мир. Заходи, пов’язані з цим днем, включали покладання квітів, урочисті збори, тематичні заходи в навчальних закладах, а також молебні та служби в храмах на згадку про загиблих.

Також 8 травня Міжнародний день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. Ця дата обрана на честь дня народження Жана-Анрі Дюнана, засновника Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) і першого лауреата Нобелівської премії миру.

День є важливим для вшанування принципів Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, який включає близько 97 мільйонів добровольців по всьому світу.

А ще 8 травня святкують Всесвітній день фасіліті-менеджменту. Цей день відзначається щорічно у другу середу травня і відзначає досвід, відданість і вплив цих професіоналів у підтримці безпечного, ефективного і продуктивного середовища. facility (англ. м.) – споруда, будівля

Фасіліті менеджмент – це комплексна організаційна функція, яка координує людей, організації, офісні приміщення та інфраструктуру. Часто асоціюється з управлінням офісними комплексами, спортивними комплексами, аренами, школами, університетами, торговими центрами, медичними установами, готелями та промисловими об’єктами, фасіліті менеджмент має вирішальне значення для забезпечення ефективної та результативної роботи в різних середовищах. Це професіонали, які забезпечують, щоб будівлі та послуги відповідали потребам людей, які в них працюють і відвідують їх щодня.

А ще 8 травня День вільної торгівлі. Він присвячений просуванню та захисту політики вільної торгівлі.

Цей день підкреслює важливість вільної торгівлі для економічного зростання, створення робочих місць і покращення рівня життя. Він також сприяє усуненню бар’єрів у торгівлі та створенню рівних умов для бізнесу в усьому світі.

8 травня Міжнародний день боротьби з таласемією. Цей день був заснований Міжнародною федерацією таласемії (Thalassaemia International Federation, TIF) і спрямований на просування кращих методів лікування та догляду за хворими.

Таласемія – це спадкове захворювання крові, що характеризується аномальним виробленням гемоглобіну. Таласемія є генетичним захворюванням і в основному складається з двох типів: альфа-таласемія і бета-таласемія. Їх тяжкість залежить від того, скільки з необхідних генів (чотири для альфа-глобіну або два для бета-глобіну) уражені. Ступінь тяжкості та симптоми таласемії можуть варіюватися в широкому діапазоні – від відсутності до тяжкого перебігу. Зазвичай таласемія викликає анемію від легкого до важкого ступеня, що може призвести до таких симптомів, як втома і блідість шкіри. Прояв симптомів таласемії може змінюватися з часом. Її також називають анемією Кулі або середземноморською анемією.

8 травня святкують Всесвітній день віслюка. Цей день був започаткований із метою вшанування віслюків, вони відіграли в історії людства важливу роль.

Багато століть віслюк слугував людям як верхова та в’ючна тварина у найбільш несприятливому кліматі та місцевості. Саме віслюки стали першими тваринами, яких люди стали використовувати для перевезення вантажів. Ці тварини працювали на будівництві єгипетських пірамід. Давні юдеї та сирійці вимірювали своє багатство кількістю віслюків у власності. Ці тварини завжди усю важку роботу виконують з гордістю і витривалістю, що почасти обумовлене їхньою впертою натурою.

Як назвати дитину, яка народилася 8 травня

Іменини: Арсеній, Іван, Станіслав.

Талісманом людини, народженої 8 травня, є жадеїт.

Протягом років різні народи приписували йому магічні властивості. Наприклад, вірили, що жадеїт допомагає нормалізувати кров’яний тиск.

Цього дня народилися:

Пам’ятні дати і події 8 травня

Джерела:

https://tsn.ua/other/yake-8-travnya-svyato-vse-pro-cey-den-yake-cerkovne-svyato-scho-ne-mozhna-robiti-2565723.html

daytoday.ua/8-travnia

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
20 мая 2024