Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

В Японії відкрили 23-й освітній хаб для біженців з України

mig.com.ua

В Японії відкрили 23-й освітній хаб для біженців з України

23-й український освітній хаб почав функціонувати в Японії. Від початку повномасштабного вторгнення в Україні та за її межами вже діє ціла мережа таких закладів.

Про це інформує пресслужба Міністерства освіти та науки України.

У міністерстві зазначили, що місія таких освітніх хабів підтримувати українців, які виїхали за кордон, зберігати їхні звʼязки з рідною країною та допомагати адаптуватися на новому місці.

“Завдяки роботі хабів українські діти мають можливість надолужувати освітні втрати й продовжувати здобувати освіту за українською державною програмою в школах-партнерах. На базі хабів жінки мають змогу опанувати компетентності, які потрібні на ринку праці, щоб фінансово забезпечувати себе та своїх дітей“, – сказав заступник міністра освіти і науки України Андрій Сташків.

Як зазначають у Міносвіти, український освітній хаб у Японії створили в партнерстві з українською громадською організацією в Японії – Асоціацією японсько-української дружби НПО “Краяни”.

Заходи у цьому освітньому просторі будуть проводити як онлайн, так і в офлайн. Там проходитимуть тренінги, майстер-класи, вебінари та інші корисні заходи для понад 2 000 українців, які вимушено переїхали до Японії після початку війни.

Нагадаємо, в Румунії в місті Клуж-Напока працює освітній центр UA Child Education Hub, де навчаються понад дві сотні дітей, які були змушені поїхати з України через повномасштабне російське вторгнення.

Раніше ZMINA повідомляла про відкриття у липні 2022 року Українського освітнього хабу в Польщі, у місті Варшаві. Того ж року подібний хаб запрацював і у Швейцарії.

Фото: undp.org

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
19 мая 2024