Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Шольц підтримує використання 90% доходів від заморожених активів РФ на зброю для України

newssky.com.ua

Шольц підтримує використання 90% доходів від заморожених активів РФ на зброю для України

Канцлер Німеччини Олаф Шольц

«Важливо, щоб ми також погодилися з тим, що ці гроші можуть бути використані для закупівель зброї не тільки в ЄС, але й для закупівель у всьому світі», — сказав він.

У середині березня глава євродипломатії Жозеп Боррель виступив із пропозицією використати 90% доходів від заморожених російських активів для закупівлі зброї для ЗСУ через Європейський фонд миру.

10% він пропонував перевести до бюджету ЄС з метою використання їх для підвищення потенціалу української оборонної промисловості.

Шольц додав, що Німеччина та країни Балтії наполягають на швидкому розширенні виробництва зброї в Європі. За його словами, виробництво боєприпасів і систем ППО вже збільшено.

Читайте також на Newssky «Санкції Заходу блокують видобуток й експорт російського СПГ» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
19 мая 2024