Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

ЄС готовий до жорстких торгових заходів проти Китаю

newssky.com.ua

ЄС готовий до жорстких торгових заходів проти Китаю

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн

За її словами, сильно субсидовані китайські товари, такі як електромобілі та сталь, заполонили європейський ринок, а світ не може поглинути надлишкове виробництво Китаю.

Заява Фон дер Ляєн після переговорів у Парижі з президентом Франції Еммануелем Макроном та головою КНР Сі Цзіньпіном, який перебуває з офіційним візитом у Франції. Візит Сі Цзіньпіна до Франції є першим за п’ять років, після чого він вирушить до Сербії та Угорщини.

«Для того, щоб торгівля була справедливою, доступ до ринків один одного також має бути взаємним. Ми обговорили, як досягти реального прогресу в питанні доступу до ринків. Я залишаюся впевненою, що можна досягти більшого прогресу», — наголосила вона.

Зазначається, що ЄС стає жорсткішим у торговельних відносинах з Китаєм, поділяючи занепокоєння США щодо надлишкових потужностей у «зеленій» промисловості, що фінансуються державою.

«Риторичний зсув вже був реалізований на практиці, коли восени 2023 року ЄС розпочав розслідування щодо субсидій для китайських електромобілів, за результатами якого до липня можуть бути запроваджені нові тарифи. ЄС також ретельно вивчає інші галузі, такі як вітроенергетика, сонячна енергетика та залізниця», — йдеться в повідомленні.

Фон дер Ляєн закликала китайський уряд розв’язувати проблему «структурних надлишкових потужностей», оскільки Пекін продовжує масово підтримувати свій виробничий сектор в той час, як внутрішній попит не зростає.

Крім того, голова Єврокомісії сказала, що вона і Макрон закликали Сі використати свій вплив на Володимира Путіна для припинення війни в Україні, додавши, що позиція Китаю щодо конфлікту впливає на відносини між Пекіном і ЄС.

Читайте також на Newssky «Українську оборонну промисловість потрібно інтегрувати в європейську оборонну екосистему, вважає Жозеп Боррель» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
19 мая 2024