Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Світові ціни на каву зросли до максимуму за останні 45 років

mig.com.ua

Світові ціни на каву зросли до максимуму за останні 45 років

У квітні ціни на цей сорт кави зросли на 16,8% – до $1,93 за фунт, це найвищий рівень з 1979 року, йдеться у звіті Міжнародної організації кави (ICO).

На зростання цін вплинули побоювання через зниження урожаю у В’єтнамі, який є найбільшим виробником кави робуста.

Ціни на інші сорти кави зросли на 14,8-17,8%, зазначають в ICO.

За даними Bloomberg, через засуху у В’єтнамі місцеві ціни на каву зросли до історичного максимуму, оскільки фермери та посередники продовжують притримувати запаси, щоб не пропустити кращі пропозиції після слабкого врожаю 2023-24 років.

“Ми не можемо сказати, коли ціни досягнуть піку”, – сказав заступник директора великого в’єтнамського експортера Vinh Hiep Co Тран Тхі Лан Ань.

На В’єтнам припадає близько третини світових поставок зерен робусти, які, зазвичай, використовуються для розчинних напоїв і кави еспресо.

Агентство зауважує, що зростання цін на сировинні товари відображається на роздрібних цінах через деякий час, проте менше зростання цін на арабіку допоможе компенсувати ціновий удар для любителів кави.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
19 мая 2024