Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

В Україні та світі 3 травня – Всесвітній день свободи преси

mig.com.ua

В Україні та світі 3 травня – Всесвітній день свободи преси

ДЕНЬ 800-й РОСІЙСЬКОЇ АГРЕСІЇ – DAY 800 RUSSIAN AGRESSION

3 травня Всесвітній день свободи преси. Цей день був започаткований 1993 року Генеральною Асамблеєю ООН, після того як представники незалежної преси країн Африки прийняли “Віндхукську декларацію” 1991 року.

Декларація закликала уряди держав світу забезпечувати свободу преси та її демократичний характер. Вона підкреслювала, що вільна, плюралістична й незалежна преса є найважливішою складовою частиною будь-якого демократичного суспільства.

Всесвітній день свободи преси — це можливість підвищити обізнаність людей про значення такої свободи, а також про те, що в багатьох країнах ЗМІ піддають цензурі, штрафам, примусовим закриттям, а журналісти й видавці стають жертвами переслідувань та навіть вбивств.

Цей день нагадує всім, що незалежні ЗМІ — це не тільки передумова, а й показник демократії в кожній країні.

3 травня в Україні і світі святкують Міжнародний день Сонця. Це свято було започатковане Міжнародним товариством сонячної енергії 1994 року і має на меті нагадати людству про нескінченні ресурси, які дає нам Сонце.

kr.informator.ua

Основна ідея свята полягає в тому, щоб підкреслити важливість сонячної енергії та її переваги перед традиційними видами палива, такими як спалювання вуглеводнів.

Міжнародний день Сонця (International Sun Day) є глобальною подією, яка підкреслює важливість сонця і сприяє використанню сонячної енергії.

Також 3 травня День кондитера. Це особливе свято має велике значення для всіх, хто любить солодощі, а також для тих, хто присвятив себе кондитерському мистецтву.

Цей день є визнанням майстерності та творчості кондитерів, які створюють неймовірні солодкі шедеври з мастики, крему та тіста. Мистецтво вироблення солодощів прийшло до нас ще з давніх часів, коли для приготування використовувався мед, а потім цукор. Зараз без кондитерів не обходиться жодне свято, адже багато людей полюбляє солодощі.

3 травня святкують Міжнародний день дикої коали. Присвячений підвищенню обізнаності про збереження коал та їхнього природного середовища проживання.

Це важливий день для привернення уваги до проблем, із якими стикаються коали, таких як втрата середовища існування, зміна клімату та хвороби.

Коали – мешканці Австралії і є одними з найвідоміших і улюблених тварин у світі, що зачаровують нас своїм іграшково-милим зовнішнім виглядом. На жаль, вони стикаються з низкою загроз, а саме:

Також 3 травня Міжнародний день туби. Цей день був заснований 1979 року Всесвітньою асоціацією братства тубістів (TUBA) і має на меті вшанувати тубу та її важливість у різних музичних жанрах.

Унікальне звучання цього інструменту робить його значимим та важливим в усіх оркестрових колективах. Міжнародний день туби – це можливість визнати важливу роль, яку відіграють туби в музиці, і вшанувати талановитих музикантів, що грають на цьому інструменті.

Як назвати дитину, яка народилася 3 травня

Іменини: Микола, Павло, Петро, Тимофій, Уляна, Юліана.

Талісманом людини, народженої 3 травня, є соколине око.

Належить до природних дорогоцінних каменів. Здавна вірили, що соколине око допомагає посилити внутрішнє чуття людини.

Цього дня народилися:

Пам’ятні дати і події 3 травня

Джерела:

https://tsn.ua/other/yake-3-travnya-svyato-vse-pro-cey-den-yake-cerkovne-svyato-scho-ne-mozhna-robiti-2562966.html

/daytoday.ua/3-travnia/

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
21 мая 2024