Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Суд вирішив: МГЗ має платити, війна не виправдання

korabelov.info

Суд вирішив: МГЗ має платити, війна не виправдання

Миколаїв – Господарський суд Миколаївської області в черговий раз розглянув судову справу, де стороною-позивачем виступав Державний воєнізований гірничорятувальний загін. Суд визначив, що аргументи Миколаївського глиноземного заводу про форс-мажорні обставини не мають підстав.

Відповідач посилається на запровадження військового стану та супутні обмеження, встановлені Національним Банком України, як на форс-мажорні обставини. Ці заходи перешкоджали виконанню фінансових зобов’язань, зокрема вільному розпорядженню коштами на банківських рахунках.

На захист своєї позиції відповідач надав докази своїх спроб зняти фінансові обмеження, включаючи звернення до банків та державних органів. Також обговорюється спроба отримання сертифіката про форс-мажорні обставини, що також стало неможливим через фінансові обмеження.

Суд вирішив задовольнити позовні вимоги частково, стягнувши з відповідача 8,536,893.15 грн. Відповідачу також було наказано сплатити судові витрати.

Нагадаємо, що МГЗ нещодавно перейшов у власність Фонду держмайна України, але його фінансові неприємності продовжують накопичуватися. А також добавились проблеми крадіжки метала з теріторіі заводу.

Нагадаємо, ми писали:

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
17 мая 2024