Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Україна у квітні експортувала рекордних 13 млн тонн продукції

newssky.com.ua

Україна у квітні експортувала рекордних 13 млн тонн продукції

Ілюстративне фото

«За підсумками квітня маємо рекордний із часу широкомасштабного вторгнення Росії в Україну обсяг експорту — 13,1 млн тонн. Це на 1,3 млн тонн більше, ніж в березні. І більше, ніж Україна експортувала в лютому 2022 року», — заявила міністерка економіки Юлія Свириденко.

На зростання показників експорту вплинули:

→ відкриття альтернативного морського коридору влітку минулого року, який дозволяє Україні експортувати, серед іншого, зерно та метал;→ програма страхування суден UNITY, створена спільно з британським урядом та пулом страхових компаній;→ розширення пропускної здатності Ліній Солідарності, передусім із Молдовою і Румунією;→ покращення умов транспортування вантажів залізницею до дунайських портів.

У лютому прем’єр-міністр Денис Шмигаль казав, що Україна вийшла на довоєнні обсяги експорту морем. У грошовому еквіваленті морський експорт становив $1,9 млрд, загальний український експорт — $3,1 млрд за січень. За даними Міністерства економіки, в січні українські компанії експортували 12 млн тонн продукції, з них 8,7 млн тонн було вивезено морським транспортом.

У квітні Група компаній Grampet, лідер приватних залізничних вантажних перевезень у Румунії, завершила спорудження перевалкового терміналу для сільськогосподарської продукції. Термінал у Дорнешті (район Сучава) на кордоні з Україною має стати стратегічним хабом на маршруті до порту Констанца.

У серпні 2023 року Україна відкрила новий морський маршрут з Одеси, який замінив Чорноморську зернову ініціативу після того, як з неї вийшла Росія. Він дозволив Україні значно збільшити морський експорт.З 1 березня 2024 року створений у листопаді 2023 року механізм страхування суден від воєнних ризиків, який отримав назву Unity Facility, почав діяти для всіх вантажів, зокрема для контейнерів, залізної руди й сталі.

Читайте також на Newssky «Герцогиня Единбурзька у Києві зустрілася з Зеленськими» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
15 мая 2024