Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Генсек НАТО Столтенберг з візитом у Києві

mig.com.ua

Генсек НАТО Столтенберг з візитом у Києві

Президент України Володимир Зеленський і генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на пресконференції у Києві, 29 квітня 2024 рік. REUTERS/Thomas Peter

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг прибув у понеділок, 29 квітня, до Києва з неанонсованим візитом.

“Важливо ще раз відвідати Київ і зустрітися з президентом Володимиром Зеленським. Ситуація складна, але Україні ще не пізно здобути перемогу – і ще більше підтримки вже на підході. НАТО також робить рішучі дії, ставлячи Україну на незворотний шлях до Альянсу”, – написав генсек НАТО в соцмережі Х.

© NATO News/youtube.com

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на спільній із Президентом України Володимиром Зеленським пресконференції у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Знаю, що серйозні затримки допомоги означали серйозні наслідки на полі бою. У США протягом місяців не могли дійти згоди щодо пакета (допомоги – ред.), а європейські партнери не були здатні надати зброю на обіцяному рівні. Впродовж місяців перевага в озброєнні була у Росії й Україна була змушена нормувати свої боєприпаси. Це означало, що збивали менше російських ракет та дронів і Росія мала змогу просунутися на фронті. Але ще не запізно для того, щоб Україна здобула перевагу. Більше допомоги в дорозі», – сказав Столтенберг.

Він зауважив, що члени Альянсу почули заклик Президента Зеленського на Раді Україна-НАТО та погодилися збільшити підтримку. Як приклад він згадав схвалення нового пакета допомоги в США, оголошення про найбільший пакет від Великої Британії, передачу додаткової системи ППО з Німеччини та збільшення внесків Нідерландів у допомогу Україні.

Генсек НАТО очікує найближчим часом нових оголошень про допомогу Україні від союзників. Він наголосив, що члени Альянсу мають допомагати Україні, навіть якщо їхні запаси не будуть достатніми відповідно до стандартів НАТО.

«Запаси можна поповнити, і це буде зроблено. Втрачених життів не повернути. Щоби поповнити наші запаси, ми маємо більше виробляти, тож я вітаю те, що союзники збільшують оборонне виробництво. Ми також працюємо над спільним виробництвом із Україною», – зазначив Столтенберг.

За підсумками зустрічі зі Столтенбергом Президент Володимир Зеленський оголосив, що НАТО може створити спеціальний Фонд фінансової підтримки української оборони обсягом 100 млрд євро.

https://www.ukrinform.ua/rubric-ato/3858044-ukraina-moze-zdobuti-perevagu-na-poli-bou-stoltenberg.html

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
16 мая 2024