Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

У Запоріжжі пропонують перейменувати вулицю Вуглегірську на честь “Вікінга” Дениса Ясинського

mig.com.ua

У Запоріжжі пропонують перейменувати вулицю Вуглегірську на честь “Вікінга” Дениса Ясинського

Побратими, мама, друзі та мешканці Запоріжжя звертаються з ініціативою перейменувати вулицю Вуглегірську на честь полеглого Героя Дениса Ясинського (позивний «Вікінг»). Відповідна петиція розміщена на порталі Єдиної системи місцевих петицій E-DEM 23 квітня 2024 року.

Мужній воїн-доброволець Денис Ясинський захищав Україну в 2016-2019 роках, і не вагаючись, став на захист України в перших лавах в лютому 2022 року. Загинув 31 березня 2023 року.

Ясинський Денис Миколайович народився 25 квітня 1995 року в м. Запоріжжі, усе життя прожив в Шевченківському районі, на вулиці Вуглегірській, з дитинства знайомий з мешканцями. Навчався в Запорізькому навчально-виховному комплексі №88, а у 2010-2014 роках – у Запорізькому коледжірадіоелектроніки, де отримав середню спеціальну освіту за спеціальністю: «Конструювання, виробництво та технічне обслуговування радіотехнічних пристроїв».

Був активним учасником Революції Гідності. Був ініціатором проведення тренувань зі спортивного ножового бою, з практичної стрільби, з тактичної медицини. Щороку приймав участь в організації вишкільно – оздоровчого табору «Простір Сокола» на березі Азовського моря. За активну громадську позицію, небайдуже ставлення до питань національно-патріотичного виховання молоді неодноразово отримував подяки від КЗ Обласний центр патріотичного виховання молоді ЗОР.

З 16.08.2016 по 16.08.2019 Денис Ясинський проходив військову службу за контрактом в в/ч А1978 на посаді «головний сержант – командир відділення». За час служби був нагороджений відзнакою Президента України «За участь в АТО», отримав пам’ятний нагрудний знак «Захисник України ООС», неодноразово отримував від військового командування Подяки і Грамоти, як кращій оператор БПЛА був сфотографований у бойового прапора 55 окремої артилерійської бригади «Запорізька Січ», був направлений на навчальні курси «Лідерства базового рівня», по закінченню яких склав комплексний випускний іспит та був зарахований до Резерву кандидатів для просування по службі.

Неодноразово брав участь у проведенні АТО та ООС на території Донецької та Луганської областей.З 2018 року дистанційно навчався в Запорізькому національному університеті на економічному факультеті. 20.06.2022 отримав диплом бакалавра, того ж року продовжив навчання, щоб отримати диплом магістра. З 25.02.2022 по 10.03.2022 проходив службу в ТРО.

11.03.2022 був зарахований до відділення аеророзвідки добровольчого формування територіальної громади № 4 «Азов». За виконання бойових завдань був нагороджений відзнакою МО України медаллю «За сприяння Збройним Силам України». З лютого 2023 року проходив військову службу в спецпідрозділі ГУР МОУкраїни.

Перейменування вулиці Вуглегірської на вулицю Дениса Ясинського – це крок до вшанування пам’яті сучасного Героя-добровольця – захисника України.

“Загинути в бою за свою Батьківщину – це найвищий вчинок, який може зробити людина, і такі люди залишаться назавжди у пам’яті народу. Ми повинні пам’ятати про них та їхні подвиги, і продовжувати боротися за свободу і незалежність України, щоб їхня самовідданість не пройшла даремно.

Кожен доброволець, який вирішив захищати Україну, заслуговує на найвищу повагу та визнання за свій героїзм і відданість Батьківщині. Їхня сміливість і жертовність вражають і надихають усіх нас.

Пам’ять про Дениса Ясинського – «Вікінга» житиме в серцях усіх, хто цінує його подвиг. Ми завжди пам’ятатимемо його як людину, яка віддала своє життя, захищаючи Україну та ідеали Волі!” – йдеться упетиції.

Проголосувати можна за посиланням

До речі, реєстрація у Єдиній системі місцевих петицій простіша, ніж на сайті Запорізької міськради. Тож долучайтеся!

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
15 мая 2024