Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

США планують розпочати виробництво нових ядерних боєголовок

mig.com.ua

США планують розпочати виробництво нових ядерних боєголовок

Сполучені Штати вперше за 40 років планують розпочати виробництво нових ядерних боєголовок. Про це повідомляє видання The Artistree з посиланням на адміністрацію президента США – Джо Байдена.

Нові боєголовки, виробництво яких планують розпочати найближчими роками, є новою розробкою Лос-Аламоської національної лабораторії.

У майбутньому нові ядерні боєголовки мають увійти до складу міжконтинентальних балістичних ракет на підводних човнах Trident D5.

Щоб пришвидшити розробку та зменшити витрати, нова боєголовка базуватиметься на вже відпрацьованих технологіях та рішеннях, які використовуються у минулих моделях.

Наразі МБР на підводних човнах можуть використовувати наявні в арсеналі США ядерні боєголовки W76 і W88. Але їм уже понад 25 років, і виникають занепокоєння щодо їх безпеки.

Паралельно з цим США постійно подовжує термін експлуатації цих боєголовок, що створює додаткові загрози щодо їх надійності.

Уряд Сполученого Королівства разом з урядом США дійшли домовленості щодо розробки власної британської боєголовки з використанням деяких нових технологій, які використовуватимуться у W93.

Фото: ядерна балістична ракета Trident II D5 ВМФ США. Фото: Міноборони США

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
14 мая 2024