Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Як проходитиме мобілізація в Україні з травня для людей з інвалідністю

korabelov.info

Як проходитиме мобілізація в Україні з травня для людей з інвалідністю

В Україні мобілізація для людей з інвалідністю може відбуватися з деякими змінами. Відповідний текст закону, який підписав Володимир Зеленський опубліковано на сайті «Голосу України», офіційному виданні Верховної Ради.

Мобілізація інвалідів II групи, так само як і мобілізація інвалідів III групи або I, видається можливою тільки за бажанням громадянина. У разі якщо буде підписано контракт із Силами оборони України. До цього надається відстрочка на 6-12 місяців.

Однак якщо військовозобов’язані чоловіки 25-55 років отримали групу інвалідності вже після повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року, знадобиться проходити ВЛК і підтверджувати діагноз. Водночас правило не поширюється на військовозобов’язаних з інвалідністю I або II групи після поранень під час служби та захисту країни.

Із якими захворюваннями не мобілізують:

Після 18 травня, коли новий закон про мобілізацію набуде чинності, через три місяці оприлюднять новий список захворювань, який надаватиме статус «не придатний для проходження військової служби».

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
14 мая 2024