Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Зміни ПДР: водії повинні завжди їздити з включеним ближнім світлом фар за межами населених пунктів

korabelov.info

Зміни ПДР: водії повинні завжди їздити з включеним ближнім світлом фар за межами населених пунктів

У 2023 році уряд України прийняв важливе рішення щодо змін до правил дорожнього руху, спрямоване на підвищення безпеки на дорогах. Одним з ключових змін стало скасування часових проміжків щодо ввімкнення ближнього світла фар або ходових вогнів поза межами населених пунктів.

Раніше з 1 травня водії могли більше не вмикати світло, оскільки правило діяло лише в період короткого світлового дня (з 1 жовтня по 30 квітня). Але уряд скасував часові проміжки.

За новими правилами автомобілі мають рухатися з увімкненими ходовими вогнями протягом усіх пір року та доби за межами населених пунктів. Якщо в авто відсутні ходові вогні, то водії повинні використовувати ближнє світло фар.

У Патрульній поліції пояснили, що така практика добре себе зарекомендувала в країнах ЄС. Завдяки використанню денних ходових вогнів, кількість ДТП у світлий час доби знизилася на 10-15%.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
12 мая 2024