Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

"Вертайтесь, за документами", - влада звернулась до чоловіків за кордоном

korabelov.info

Вертайтесь, за документами, - влада звернулась до чоловіків за кордоном

Київ, Україна – В умовах триваючої війни, українська влада вживає нових заходів щодо чоловіків призовного віку, які перебувають за межами країни. За словами радника керівника Офісу Президента Михайла Подоляка, ці громадяни повинні повернутися в Україну, щоб оформити необхідні документи, оскільки можливість дистанційного оформлення тимчасово призупинена.

В інтерв’ю “24 каналу” Подоляк акцентував на необхідності такого кроку:

“Я не хочу, щоб засуджували державу, яка шукає будь-які механізми свого виживання і їх використовує. Є очевидне роз’яснення, що сервіс призупинений щодо дистанційного отримання певних документів. Це – нормально. ‘Дистанційно’ – це ж послуга, а не обов’язок держави це робити.”

Радник також висловив своє розчарування стосовно тих українців, які виїхали з країни та не демонструють бажання допомогти своїй державі: “Тобто ні донатів, ні економічної допомоги, ні протестів, акцій, маніфестацій на вулицях інших країн, коли нам потрібна була допомога. Ні бажання інакше допомогти країні, ні бажання повернутися, попри свій страх, і виконати певний обов’язок.”

На додаток, 22 квітня Міністерство закордонних справ наказало керівникам усіх дипломатичних установ України тимчасово призупинити усі консульські дії для громадян України призовного віку до отримання роз’яснень положень закону щодо посилення мобілізації. Подоляк також закликав звернути увагу на майбутні роз’яснення щодо роботи консульських служб: “Є абсолютно чітка позиція держави – дистанційних документів не буде. Будь ласка, приїздіть, отримайте ці документи на місці”, – резюмував Подоляк.

Ця політика підкреслює серйозність ситуації та необхідність узгоджених дій з боку громадян у відповідь на виклики, що стоять перед країною в умовах війни.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
6 мая 2024