Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

ЄБРР надав Ощадбанку кредитні гарантії на €200 млн: позики може отримати бізнес

newssky.com.ua

ЄБРР надав Ощадбанку кредитні гарантії на €200 млн: позики може отримати бізнес

Ілюстративне фото

Кредит ЄБРР покриватиме до 50% кредитного ризику Ощадбанку за новими позиками на суму 200 млн євро приватним підприємствам, які працюють в Україні.

Загальний обсяг фінансування, наданого завдяки подібним гарантіям ЄБРР, з початку великої війни станом на кінець 2023 року збільшився до близько 900 млн євро.

У банку пояснюють, що гарантія ЄБРР посилює кредитну спроможність Ощадбанку та дозволяє йому надавати вкрай необхідне фінансування українським приватним компаніям, які працюють у критично важливих галузях. А саме сільському господарстві, будівництві, транспорті і фармацевтиці.

«Подібні інструменти дають Ощаду можливість підтримувати бізнес навіть в умовах, коли через об’єктивні реалії великої війни бракує активів для надання в заставу. Програми розподілу ризиків зараз надзвичайно важливі, адже без кредитної підтримки підприємництва не можна сподіватись на стійкість української економіки. Позики користуються великим попитом у наших клієнтів», — прокоментував угоду голова правління Ощадбанку Сергій Наумов,.

США через Спеціальний фонд кризового реагування (CRSF) надають покриття ризику першого збитку для часткового пом’якшення ризику, пов’язаного з новим фінансуванням.

Нагадуємо:

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) планує інвестувати в Україну до 10 млрд євро протягом наступних 5 років.

Європейський банк реконструкції та розвитку у 2023 році надав Україні рекордні 2,1 мільярда євро.

ЄБРР збільшив капітал на 4 мільярди євро для продовження підтримки України.

Читайте також на Newssky «Фонд підтримки енергетики України зібрав близько €410 млн» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
6 мая 2024