Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Астронавти китайської місії «Шеньчжоу-18» прибули на орбітальну станцію

mig.com.ua

Астронавти китайської місії «Шеньчжоу-18» прибули на орбітальну станцію

Китайський пілотований космічний корабель «Шеньчжоу-18» (Shenzhou-18) дістався орбітальної станції «Тяньгун» (Tiangong) і вранці п’ятниці успішно пристикувався до неї.

Про це повідомляє Xinhua, передає Укрінформ.

Екіпаж попередньої місії «Шеньчжоу-17» відкрив люк станції о 5:04 ранку за пекінським часом (0:04 за Києвом).

Повідомляється, що троє членів екіпажу «Шеньчжоу-18» зайшли на «Тяньгун» і зустрілися з трійкою астронавтів, які перебували на орбіті останні пів року.

Впродовж майже п’яти днів шестеро астронавтів разом житимуть і працюватимуть на станції, виконуючи заплановані завдання з передачі справ новоприбулим.

Після цього, 30 квітня екіпаж «Шеньчжоу-17» залишить орбітальну станцію і вирушить на Землю, а тайконавти місії «Шеньчжоу-18» залишаться працювати в космосі наступні шість місяців.

Нинішня ротація екіпажу на китайській космічній станції стала четвертою в історії пілотованої космічної програми Китаю.

Як повідомляв Укрінформ, Китай у четвер запустив пілотований космічний корабель «Шеньчжоу-18» із трьома тайконавтами на орбітальну станцію «Тяньгун».

https://www.ukrinform.ua/rubric-world/3856895-astronavti-kitajskoi-misii-senczou18-pribuli-na-orbitalnu-stanciu.html

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
5 мая 2024