Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Що вирішили депутати з вулицями Буніна, Жуковського та проспектом Гагаріна (відео)

dilova.com.ua

Що вирішили депутати з вулицями Буніна, Жуковського та проспектом Гагаріна (відео)

Проти зміни знакових топонімів у центрі Одеси проголосували депутати міськради на сесії 24 квітня.

Вулиці Жуковського, Буніна, вулиця і площа Льва Толстого — залишаються з колишніми назвами.

Також депутати вдруге «врятували» проспект Гагаріна. Крім того, вони завалили голосування за перейменування Спартаківського провулка, вулиці Ціолковського, вулиці Пржевальського і ще низки невеликих вуличок.

Тепер у цьому питанні ініціатива перейшла до мера Геннадія Труханова. Якщо він не наважиться підписати розпорядження про зміну назв, то розбиратися доведеться голові обласної військової адміністрації Олегу Кіперу.

Раніше ідея перейменувати три центральні одеські вулиці – Пушкінську, Буніна та Жуковського – викликала дуже бурхливу дискусію серед членів топонімічної комісії. У результаті питання про перейменування вулиці Пушкінської було вирішено поки що відкласти.

Варто зазначити, що онлайн-голосування – це ще не гарантія перейменування, і нинішній список із 14 пунктів ще має підтримати депутати міськради на найближчій сесії.

Також нагадаємо, що у травні минулого року в Одесі перейменували Суворівський район на Пересипський, а Малинівський – на Хаджибеївський. При цьому результати опитування одеситів у мерії просто проігнорували.

Против изменения знаковых топонимов в центре Одессы проголосовали депутаты горсовета на сессии 24 апреля.

Улицы Жуковского, Бунина, улица и площадь Льва Толстого — остаются с прежними названиями.

Также депутаты во второй раз спасли проспект Гагарина. Кроме того, они завалили голосование за переименование Спартаковского переулка, улицы Циолковского, улицы Пржевальского и ряда небольших улочек.

Теперь в этом вопросе инициатива перешла к мэру Геннадию Труханову. Если он не решится подписать распоряжение об изменении названий, то разбираться придется главе областной военной администрации Олегу Киперу.

Напомним, ранее идея переименовать три центральных одесских улиц – Пушкинскую, Бунина и Жуковского – вызвала очень бурную дискуссию среди членов топонимической комиссии. В результате вопрос о переименовании улицы Пушкинской был решен пока отложить.

Стоит отметить, что онлайн-голосование – это еще не гарантия переименования, и нынешний список из 14-ти пунктов еще должен поддержать депутаты горсовета на ближайшей сессии.

Также напомним, что в мае прошлого года в Одессе переименовали Суворовский район в Пересыпский, а Малиновский – Хаджибеевский. При этом результаты опроса одесситов в мэрии попросту проигнорировали.

📗 Ділова Одеса Телеграм📘 Facebook📙 Сайт

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
4 мая 2024