Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Один із найкращих: ім'ям льотчика "кульбакинської" авіабригади хочуть назвати вулицю в Миколаєві

korabelov.info

Один із найкращих: ім'ям льотчика кульбакинської авіабригади хочуть назвати вулицю в Миколаєві

299 бригада тактичної авіації імені генерал-лейтенанта Василя Нікіфорова, що до повномасштабного вторгнення в Україну базувалася в Корабельному районі Миколаєва (в мкрн Кульбакине) шанує та береже пам’ять своїх бійців, які поклали життя на вівтар свободи і незалежності нашої Батьківщини.

15 квітня 2022 року під час виконання завдання на Харківщині загинув командир авіаційної ланки, один із найкращих льотчиків частини Єгор Середюк. В цей день капітан Середюк завдав ракетно-бомбового удару по скупченню техніки та живої сили противника у Ізюмському районі Харківської області. Вже під час повернення з завдання ворожа ДРГ уразила наш Су-25 з ПЗРК…

Середюк Єгор Васильович народився 2 липня 1995 року в селі Мартинівське Вознесенського району Миколаївської області. У 2018 році закінчив Харківський національний університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, в вересні 2021 отримав звання капітана. З першого дня війни брав участь у відбитті російської агресії, здійснив 25 бойових вильотів.

22 березня 2022 року за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі був нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі указом Президента України від 20 квітня 2022 року №264/2022 Єгорові Середюку присвоєно звання Героя України посмертно.

Нагадаємо, ми писали:“Назавжди в небі”: в 299 бригаді спалили піаніно в пам’ять про загиблих миколаївських пілотів

За рішенням комісія з перейменування вулиць та інших об’єктів у Миколаєві, вулиця Аеродромна (с. Горького) має бути перейменована на вулицю Єгора Середюка.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
6 мая 2024