Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

17 квітня в Україні – День пожежної охорони

mig.com.ua

17 квітня в Україні –  День пожежної охорони

ДЕНЬ 784-й РОСІЙСЬКОЇ АГРЕСІЇ – DAY 784 RUSSIAN AGRESSION

17 квітня в Україні святкують День пожежної охорони. Подію започаткували у 1995 році, але спочатку відзначали 29 січня. Згодом, у 2013 році, дату святкування змінили.

Праця вогнеборців вкрай складна і небезпечна, особливо у ці непрості для країни часи. Пожежна робота виконується вдень і вночі.

Пожежники повинні мати гарну фізичну та теоретичну підготовку, адже від їхнього професіоналізму нерідко залежить життя людей.

Метою Дня пожежної охорони України є подяка працівникам за старанне виконання роботи та підтримка їхньої ініціативи.

Також 17 квітня Всесвітній день боротьби з гемофілією. Подія була започаткована за ініціативи Всесвітньої федерації гемофілії та Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Гемофілія є спадковим невиліковним захворюванням, яке полягає у порушенні згортання крові через зміни одного гена у Х хромосомі. Хворим для підтримання нормального стану вводять донорську кров.

Пацієнти з цим захворюванням перебувають під особливим лікарським наглядом.

День боротьби з гемофілією має за мету звернення уваги людства до проблем хворих, збільшення поінформованості щодо цього захворювання.

А ще 17 квітня святкують Міжнародний день кави (День еспресо). Дату святкування обрали не випадково, адже саме цього дня 1938 року італієць Ачиль Гаджия отримав патент на створення кавоварок.

А ось еспресо-машину створили 1901 року. І цей винахід приписують ще одному італійцю Луїджі Беццеру. Людство почало пити каву ще у X столітті.

А перша кав’ярня з’явилася у Стамбулі 1554 року.

17 квітня Міжнародний день шанування кажанів. Подія була започаткована за ініціативи Міжнародної організації охорони рукокрилих.

Рукокрилі живуть приблизно 10-15 років, народжують максимум двох малюків.

Тварини полюбляють висіти догори ногами, зимувати у печерах. Кажани користуються ультразвуковими сигналами і досить непогано бігають.

А ще 17 квітня святкують Міжнародний день поезії хайку. Хайку — це форма японської поезії, яка відома своєю глибиною, красою та простотою.

Святкування було запроваджене за ініціативи Сарі Ґрандстаффа 2007 року. А 2012 року воно було прийняте Фундацією хайку.

Також 17 квітня Міжнародний день майстерності важливих розмов (International Day of Mastering Conversations That Matter).

Неофіційне свято, яке показує, наскільки важлива роль ефективних комунікацій в усіх сферах життя людини. Саме здатніть до спілкування відрізняє нас від усіх інших видів. Здатність до спілкування – це те, що відрізняє нас від усіх інших видів у світі. Наукові досягнення людства – це результат ідей, які обговорювали та обговорювали.

Як назвати дитину, яка народилася 17 квітня

Іменини: Адріан, Олександр, Іван, Михайло, Потап, Семен, Теодор, Федір, Ян.

Талісманом людини, народженої 17 квітня, є корал. Органічний дорогоцінний камінь. Здавна вірили, що корал допомагає підвищити самооцінку своєму власнику.

Цього дня народилися:

Пам’ятні дати і події 17 квітня

Джерела:

daytoday.ua/17-kvitnia

https://tsn.ua/other/yake-17-kvitnya-svyato-vse-pro-cey-den-yake-cerkovne-svyato-scho-ne-mozhna-robiti-2555944.html

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
30 апреля 2024