Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

ЄС проводить засідання високого рівня з питань гуманітарного реагування в Україні

mig.com.ua

ЄС проводить засідання високого рівня з питань гуманітарного реагування в Україні

Сьогодні в Брюсселі відбулось Четверте засідання вищих посадових осіб Європейського Союзу з гуманітарних питань, на якому обговорили найгостріші гуманітарні виклики в охопленій війною Україні. Про це повідомляє команда преси та інформації Представництва ЄС в Україні.

Засідання відкрили Комісар ЄС з питань управління кризовими ситуаціями Янез Ленарчич та Віце-прем’єр-міністр України, Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

На засіданні зібралися представники ключових гуманітарних організацій та донорів, а також органів влади України, щоб оцінити можливості ефективного надання допомоги в нинішніх умовах. Серед проблем, які обговорювалися:

Комісар ЄС з питань управління кризовими ситуаціями Янез Ленарчич заявив: “У той час, коли війна в Україні зникає зі шпальт газет, міжнародне співтовариство повинне активізуватися і зробити все можливе, щоб народ України не був забутий. Жорстока російська агресія продовжує щодня забирати життя людей. Ми, як фахівці з гуманітарних питань, повинні наполягати на захисті та наданні життєво необхідної підтримки мільйонам українців, які гостро потребують нашої допомоги. Хоча перехід до відновлення та реконструкції має вирішальне значення для відбудови України, ми не можемо нехтувати нагальними гуманітарними потребами, що існують сьогодні на місцях”.

ДОВІДКОВО

З моменту повномасштабного російського вторгнення в Україну у 2022 році Європейська Комісія виділила 860 мільйонів євро на програми гуманітарної допомоги в Україні, а також 66 мільйонів євро на підтримку біженців, які покинули країну та переселилися до сусідньої Молдови. Крім того, понад 146 000 тонн допомоги в натуральній формі було направлено в Україну через Механізм цивільного захисту ЄС, включаючи медикаменти, мобільні шпиталі, об’єкти укриття, транспортні засоби, шкільні автобуси, протипожежне обладнання та багато іншого.

Джерело: Представництво ЄС в Україні

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
30 апреля 2024