Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Зеленський підписав Закон про зміни умов мобілізації

mig.com.ua

Зеленський підписав Закон про зміни умов мобілізації

Про це стало відомо з сайту парламенту, передає Укрінформ.

Передбачено, що мобілізації підлягають громадяни віком від 25 до 60 років.

Під час проведення мобілізації чоловіки віком від 18 до 60 років зобов’язані постійно носити з собою військово-обліковий документ і пред’явити його на вимогу представника ТЦК або поліцейського, прикордонника.

Після публікації Закону в усіх військовозобов’язаних буде 60 днів, щоб уточнити свою актуальну адресу проживання, контактну інформацію та інші військово-облікові дані.

Зробити це вони можуть у ТЦК, ЦНАП або через електронний кабінет.

Відповідно до ухваленого Закону, право на відстрочку надається:

Серед мотиваційних норм закон містить положення, в яких передбачена можливість самостійно обрати підрозділ для військовозобов’язаних, які підпишуть контракт із Міноборони.

Передбачається додаткова відпустка та винагорода за знищення або захоплення озброєння чи техніки противника, розмір буде встановлено на рівні закону та урядових підзаконних актів. Надається щорічна основна відпустка частинами протягом календарного року, і основна безперервна частина має становити не менш ніж 15 календарних днів.

Встановлюється врахування у вислугу років одного місяця служби за три місяці за перебування безпосередньо в районах бойових дій під час дії воєнного стану.

Як повідомляв Укрінформ, 11 квітня Верховна Рада ухвалила Закон про мобілізацію. Законодавчу ініціативу підтримали 283 народні депутати.

Фото: ОП

https://www.ukrinform.ua/rubric-polytics/3853065-zelenskij-pidpisav-zakon-pro-mobilizaciu.html

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
29 апреля 2024