Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Бригадного генерала Геннадія Шаповалова призначено командувачем військ ОК "Південь

korabelov.info

Бригадного генерала Геннадія Шаповалова призначено командувачем військ ОК Південь

Командувач Сухопутних військ Збройних Сил України, генерал-лейтенант Олександр Павлюк, представив новопризначеного командира оперативного командування “Південь”, бригадного генерала Геннадія Шаповалова.

Геннадій Миколайович Шаповалов народився в 1978 році у Кіровоградській області. Його військовий шлях почався з випуску з відзнакою Інституту танкових військ при Харківському державному політехнічному університеті у 2000 році та продовжився випуском з відзнакою Командно-штабного інституту застосування військ (сил) Національного університету оборони України у 2012 році. Він пройшов шлях від командира танкового взводу до командира окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка. У березні 2022 році було присвоєно звання бригадного генерала.

Відзначаючи його міжнародний досвід, Шаповалов також має освіту з міжнародних відносин від “Острозької академії” і випуск Військового коледжу Армії США.

Відповідаючи на своє призначення, бригадний генерал Шаповалов зазначив:

«Із великою вдячністю за потужну роботу Андрія Трохимовича я прийняв посаду командувача оперативного командування “Південь”. Завдання, що стоять перед нами, вимагають залучення сил, досвіду, креативу і наснаги, але я впевнений у нашій здатності до плідної праці та у досягненні поставлених цілей. Спільною працею злагодженої команди ми зможемо досягти великих результатів!»

Генерал-лейтенант Павлюк подякував генерал-майору Андрію Ковальчуку за його службу та підкреслив досягнення особового складу, привітав Андрія Трохимовича з призначенням на посаду начальника Військової академії у місті Одеса.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
30 апреля 2024