Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Запорізькі майстрині в’яжуть теплі речі для воїнів

mig.com.ua

Запорізькі майстрині в’яжуть теплі речі для воїнів

Майстрині безоплатно в’яжуть та передають вироби для військових, а також дітей-сиріт, вимушених переселенців і літніх людей. Плетуть “Чарівниці добра” також шкарпетки, шапки для наших захисників. Є у переліку й дитячі іграшки, – повідомляють у Запорізькій міськраді.

Фонд “Чарівниці добра” зареєстрований у Чернігові. А його міні-осередки діють у чотирнадцяти містах України. В тому числі і в Запоріжжі. В’язальниці запорізького осередку зібралися на чергову зустріч у ВОНА-хабі. Принесли все, що нещодавно зв’язали. Усі ці речі рукодільниці передають нашим захисникам, літнім людям, а також дітям-сиротам і дітям з інвалідністю. Найбільшим досягненням фонду є в’язаний прапор України, занесений до Книги рекордів України як найдовший та найважчий стяг. Завдовжки він був понад тридцять, а завширшки понад двадцять метрів і складався з окремих в’язаних «пледів». Над ним працювали майстрині з різних куточків України і навіть за кордоном.

Один з пледів, на якому вив’язана назва Запоріжжя, майстрині залишили, аби після війни передати до музею. Створюють “Чарівниці добра” й іграшки. Вимушена переселенка Світлана раніше в’язала лише одяг. А іграшки шила. Тепер в’яже їх гачком. Розповідає, іноді одну можна зробити за кілька днів, а інколи потрібен тиждень-два.

– Взялася в’язати іграшки – спочатку щось простеньке, а потім почала придумувати сама, свої схеми. Хотілося щось створити патріотичне для хлопців. Думаєш, щоб усе гарно вийшло, щоб людині було приємно, яка буде тримати в руках, і з думками про перемогу в першу чергу. Хочу, щоб кошти, виручені за ці іграшки, пішли на дрони, – розповіла в’язальниця осередку БФ “Чарівниці добра” в Запоріжжі Світлана.

З початку повномасштабного вторгнення допомога в’язаними виробами зосереджена переважно на наших захисниках. Для них плетуть шкарпетки, в тому числі й адаптивні для поранених, шапки, жилети, бафи, теплі паски та спеціальні рукавички для стрільби. За цей час вже передано понад тисячу пар в’язаних шкарпеток. Продовжують цю роботу і зараз. Для в’язання шкарпеток використовують, зокрема, спеціальну пряжу.

“Чарівниці добра” потребують й іншої пряжі. Будуть раді будь-якій допомозі. Головне, щоб нитки були новими. Адже від цього залежить якість в’язаних виробів.

– Ми продовжуємо нашу роботу, все у нас повністю на благодійній основі. Дівчата в’яжуть багато зі своєї пряжі, в нас немає спонсорів, ми шукаємо їх. Завжди раді новим помячникам, тим, хто допоможе пряжею, бо самі шукаємо все. Можна купити пряжу і нам передати, можна написати в соцмережі, ми зараз зосереджені на новій пряжі, – розповіла координаторка БФ “Чарівниці добра” в Запоріжжі Вікторія Риженко.

А літніх людей з числа вимушених переселенців рукодільниці постійно підтримують теплими в’язаними речами в гуртожитках і шелтерах. Також передають вироби до геріатричних пансіонатів. Окрім цього, “Чарівниці добра” створюють сувенірну продукцію – браслети, брелоки та сердечки в патріотичних кольорах.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
30 апреля 2024