Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

В Україні та світі 16 квітня – Всесвітній день голосу

mig.com.ua

В Україні та світі 16 квітня – Всесвітній день голосу

ДЕНЬ 783-й РОСІЙСЬКОЇ АГРЕСІЇ – DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

16 квітня в Україні і світі святкують Всесвітній день голосу. Свято було створене, щоб підкреслити безцінне значення голосу в житті людини, привернути увагу до тих проблем, які пов’язані зі здоров’ям.

Варто зазначити, що сила впливу голову дуже велика. Навіть саме слово “голос” має кілька значень. Ми часто можемо почути про такі поняття, як “голос душі” чи “голос совісті”.

/www.dilovamova.com/

Починається голос в легенях, які під час видиху створюють потік повітря в трахеї і гортані. В гортані розташовані голосові зв’язки, які прикріплені до найбільшого гортанного хряща (кадик). Коли між ними проходить повітря, вони вібруюють, чим створюється звук. Його частота залежить від сили вібрації.

16 квітня День обізнаності про стрес.

Має за мету привернення уваги людства до проблеми психологічної напруги, підвищення поінформованості щодо важливості подолання стресу та можливих незворотних наслідків стресового стану.

Стресовий стан негативно позначається на загальному здоров’ї людини. Майже всі хвороби викликані стресом.

Психологічна напруженість, звичайно, потрібна нашому організму, щоб мозок працював якісно, але лише в малих дозах. Якщо ж стрес людина відчуває постійно, то стан її здоров’я значно погіршується, а життя стає важким.

А ще 16 квітня святкують День Чарлі Чапліна. Саме цього дня 1889 року народився легендарний актор чорно-білого кіно, режисер Чарлі Чаплін.

Його всі вважають зворушливим митцем, який талановито володів акторською грою, не вживаючи водночас слів. Чапліна заносять до переліку найуспішніших коміків, адже він умів успішно комбінувати гумор та трагізм.

16 квітня кожного року світ відзначає важливе свято – День «Врятуйте слона» (Save The Elephant Day). Подію започаткував Фонд реінтродукції слонів спільно з Патрісією Сімс у 2012 році.

Метою Дня врятування слона є звернення уваги суспільства до проблем слонів, що виникли через людину: втрата середовища проживання та продаж слонових кісток, а також підвищення поінформованості щодо цих проблем.

Слон – найбільша з наземних тварин, проживає на території Азії та Африки. Тривалість життя цих диких тварин коливається від 48 до 80 років, маса тіла може сягати 6 тисяч кілограмів, а довжина – 6 з половиною тисяч сантиметрів. Слон символізує розум, мудрість, силу, шляхетність, велич тощо. Тварини відрізняються гарною пам’яттю, здатністю до тривалої ходьби, емоційністю.

Щорічно 16 квітня відзначається дуже важливе свято – Всесвітній день крапки з комою (World Semicolon Day).

Крапка з комою ; символізує незакінчене життя: потрібно жити далі, адже це ще не крапка. Подію започаткувала Емі Блеуел у 2016 році. Її батько покінчив життя самогубством, тому Емі вирішила у 2013 році створити проект «Крапка з комою», аби допомагати людям запобігти суїциду в складних життєвих ситуаціях. Сумно, але сама Бреуел також незабаром здійснила самогубство(2017 рік).

Як назвати дитину, яка народилася 16 квітня

Іменини: Леонід, Ірина, Галина.

Талісманом людини, народженої 16 квітня, є онікс. Один із різновидів кварцу. Здавна онікс наділяли особливими магічними властивостями. Зокрема, вірили, що це камінь справжнього лідера.

Цього дня народилися:

Пам’ятні дати і події 16 квітня

Джерела:

daytoday.ua/16-kvitnia/

https://tsn.ua/other/yake-16-kvitnya-svyato-vse-pro-cey-den-yake-cerkovne-svyato-scho-ne-mozhna-robiti-2555110.html

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
29 апреля 2024