Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Японія продовжила на рік торговельні санкції проти Росії

newssky.com.ua

Японія продовжила на рік торговельні санкції проти Росії

Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда

У парламенті Японії кажуть, що дали «зелене світло» позбавленню Росію переваг і преференцій у торгівлі, таких як застосування нижчих тарифів, у квітні 2022 року.

Термін дії встановлених Токіо антиросійських обмежень становить один рік, після чого уряд країни продовжує їх на наступний рік. Тобто нинішнє рішення стало другим продовженням санкційного терміну.

Міністр фінансів Сюнічі Сузукі заявив на пресконференції, що «Японія у співпраці з міжнародним співтовариством продовжуватиме і збільшуватиме тиск на Росію за розв’язану нею в лютому 2022 року війну проти України».

До кінця березня 2025 року весь російський імпорт до Японії буде обкладатися підвищеними митами. Зокрема, йдеться про 5-відсоткове оподаткування постачань лосося (проти попередньої ставки 3,5%) та збільшене до 6% мито на імпорт крабів (довоєнний показник становив 4%).

Раніше до другої річниці повномасштабної війни Росії проти України санкції розширили США, ЄС, Велика Британія, Канада, Австралія і Нова Зеландія.

Читайте також на Newssky «Виробництво бензину в Росії впало на 14% після атак на НПЗ» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
27 апреля 2024