Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Філіпчук пояснив, що світла у Каховці чекати не варто

khersondaily.com

 Філіпчук пояснив, що світла у Каховці чекати не варто

Філіпчук пояснив, що світла у Каховці чекати не варто

«Голова адміністрації Каховського муніципального округу» Павло Філіпчук вкотре вирішив збрехати у соцмережах стосовно відсутності світла: «Нагадую, що у результаті мінометних і дронових атак ЗСУ у нашому окрузі знищено 90 % трансформаторних потужностей на території важливих енергетичних підстанцій типу ПС 150/35/10 кВ (мабуть, хотів написати «кВт» - авт.). Також постійно пошкоджуються обстрілами лінії електропередач».

Для чого окупанти нищать енергоструктуру Каховки, зрозуміти важко. Може, не хочуть, аби місцеві мешканці знали з інтернету реальний стан справ на фронті? Може, аби Філіпчуку легше було збирати гроші на засоби радіоелектронної боротьби, а потім класти їх собі у кишеню? Хтозна. Але про РЕБ він пише далі:

«У нашому окрузі централізовано були встановлені системи РЕБ на суму до 200 мільйонів рублів. Це дозволило захистити нашу інфраструктуру від ворожих дронів, але міномети продовжують бити по ній, завдаючи шкоди»

. Та і дорогоцінна система захисту не в змозі повністю захистити від дронів, бреше колаборант, тому

«в окрузі без електрики знаходяться населені пункти Василівського територіального управління, центральна частина Каховки, а також східна частина міста і селище Любимівка».

Аби було світло, пояснив колаборант, потрібно замінити трансформатори на нові, але їх в області немає. Така ж ситуація з енергозабезпеченням, зазначив зрадник, ще «в шести прибережних округах». А ще зняв з себе відповідальність за те, що відбувається:

«Функція енергозабезпечення знаходиться у компетенції Каховського РЕЗ, який підпорядковується ДУП «Херсонобленерго». А у нього, мовляв, справ і так вистачає: з газо- і водозабезпеченням, зв’язком та інтернетом, роботою ліфтів і громадського транспорту, гуманітарною допомогою, підтримкою навчальних закладів, культури і спорту, благоустроєм, вивозом сміття, роботою банків і «багатофункціонального центру», паспортного столу і міграційної служби, соціального фонду та інших інстанцій.

«Завдань дуже багато, - написав «найзанятіший» колаборант лівобережжя. - Враховуючи, що більшість цих установ підпорядковані області, у нас немає повноважень напряму керувати ними». Отже, світла у Каховці не буде. Може, навіть до визволення міста.

Богдан СТРАЖАК,

newdayua.net

var lastCheck = new Date();

var caffeineSendDrip = function () {

var ajax = window.XMLHttpRequest

? new XMLHttpRequest

: new ActiveXObject('Microsoft.XMLHTTP');

ajax.onreadystatechange = function () {

if (ajax.readyState === 4 && ajax.status === 204) {

lastCheck = new Date();

}

};

ajax.open('GET', '/genealabs/laravel-caffeine/drip');

ajax.setRequestHeader('X-Requested-With', 'XMLHttpRequest');

ajax.send();

};

setInterval(function () {

caffeineSendDrip();

}, 1800000);

if (2000 > 0) {

setInterval(function () {

if (new Date() - lastCheck >= 7082000) {

location.reload(true);

}

}, 2000);

}

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
20 мая 2024