Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

У Харкові затримали проросійського агітатора, який знімав удома пропагандистські відео

newsroom.kh.ua

У Харкові затримали проросійського агітатора, який знімав удома пропагандистські відео

24-річний мешканець Харкова, який ніде не працював і називав себе блогером, популяризував в Інтернеті комуністичну символіку колишнього срср, вихваляв радянський тоталітарний режим і розповсюджував наративи сучасної кремлівської пропаганди на кшталт: «братські народи», «три країни – три сестри» тощо. Про це повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Чоловік створив на відеохостингу YouTube власний анонімний канал, підписниками якого здебільшого були боти, а також використовував сторінки у мережі Instagram та у забороненій в Україні російській соцмережі «ВКонтакте». У своїх публікаціях фігурант також заявляв, що українці нібито є «дешевим інструментом США», закликав громадян України відмовитися від захисту нашої держави, бо вона, типу, «того не варта». До того ж, харків’янин регулярно демонстрував своє зневажливе ставлення до державних символів України.

Ініційована Службою безпеки мистецтвознавча експертиза підтвердила протиправний характер публікацій пропагандиста та використання ним забороненої символіки.

Під час обшуку за місцем мешкання підозрюваного правоохоронці вилучили комп’ютер та мобільний телефон із доказами протиправної діяльності, а також власноручно виготовлену комуністичну символіку, яку він використовував під час зйомок пропагандистських відеороликів.

Чоловіку оголосили підозру за ч. 2 ст. 436-1 Кримінального кодексу України: виготовлення, поширення комуністичної символіки та пропаганда комуністичного тоталітарного режиму, вчинені повторно з використанням засобів масової інформації. Наразі зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Йому загрожує до 10 років тюрми із конфіскацією майна.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
20 мая 2024