Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Суд оштрафовал Трампа и предупредил, что может отправить его в тюрьму

gordonua.com

Суд оштрафовал Трампа и предупредил, что может отправить его в тюрьму

Суддя Хуан Мерчан 30 квітня оштрафував експрезидента США Дональда Трампа на $9 тис. за неповагу до суду й заявив, що розгляне можливість його ув'язнення, якщо Трамп і далі порушуватиме наказ про нерозголошення інформації. Про це повідомляє Reuters.

У письмовій постанові суддя, який розглядає справу про виплату Трампом грошей за мовчання, заявив, що штрафу може бути недостатньо, щоб служити стримувальним чинником для Трампа. За його словами, суд призначить тюремне ув'язнення, якщо вважатиме це за необхідне і доречне.

Мерчан наклав заборону на розголошення, щоб Трамп не міг критикувати свідків та інших осіб, які беруть участь у справі.

Суддя оштрафував Трампа на $1 тис. за кожну з дев'яти заяв в інтернеті, які порушили наказ судді не критикувати свідків чи інших учасників судового процесу. Прокурори нарахували 10 постів із можливими порушеннями. Суддя також наказав Трампу видалити ці заяви зі свого акаунта у Truth Social і з вебсайта своєї передвиборчої кампанії.

Зокрема, в одному з постів Трамп назвав "серійним брехуном" свого колишнього адвоката Майкла Коена, котрий, як очікують, стане важливим свідком у суді. В іншому повідомленні цитували експерта Fox News, який стверджував, що "ліберальні активісти під прикриттям" намагалися проникнути до присяжних. Суддя відкинув аргумент Трампа про те, що його не можуть притягнути до відповідальності за репости матеріалів, котрих він не писав сам.

Щодо Трампа розглядають низку кримінальних справ. Його, зокрема, обвинувачують у спробі змінити результати виборів 2020 року у Джорджії та в організації штурму Капітолія, а також у зберіганні вдома секретних документів.

У цій справі Трампа обвинувачують у фальсифікації ділової документації з метою приховування виплати $130 тис. порнозірці Стормі Деніелс в обмін на її мовчання про сексуальний контакт, який, за її словами, у неї був із Трампом 2006 року.

Трамп не визнав себе винним і заперечував, що займався сексом із Стормі Деніелс.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
15 мая 2024