Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Через шахрайські схеми жителі Херсонської області втратили більше 92000 гривень

khersondaily.com

 Через шахрайські схеми жителі Херсонської області втратили більше 92000 гривень

Через шахрайські схеми жителі Херсонської області втратили більше 92000 гривень

До поліції звернувся 56-річний житель Бериславського району. Чоловік розповів, що знайшов посилання у соцмережі з інформацією про надання фінансової допомоги нібито від держави. Він ввів дані свого рахунку для оформлення. Після цієї операції з його картки невідомі зняли 36638 гривень.

Про це повідомила пресслужба поліції Херсонської області.

Іншому жителю Бериславського району зателефонував нібито менеджер банку і повідомив, що з його рахунку невідомі намагаються зняти кошти Аби «убезпечити» заощадження, необхідно було переказати гроші на спеціально створений банком новий рахунок. Чоловік виконав вказівки та перевів 24000 гривень. Згодом зателефонував до свого банку й дізнався, що співробітники установи не дзвонили, а гроші він перерахував шахраю.

За такою ж схемою втратила свої заощадження 66-річна жителька одного з населених пунктів Херсонщини. З її банківського рахунку шахраї зняли 32000 гривень.

За усіма фактами слідчі розпочали провадження за ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство».

Шановні громадяни! Якщо вам телефонують нібито з банку і повідомляють про проблеми з рахунком, необхідність оформити новий, про стороннє втручання у ваш особистий кабінет, одразу кладіть слухавку і самі звертайтесь до банку за номером, що зазначений на звороті вашої платіжної картки. За жодних обставин не переказуйте кошти на будь-які інші рахунки, які вам нав’язують псевдобанківські працівники.

Ніколи не переходьте за сумнівними посиланнями, які обіцяють за кілька хвилин оформити грошову допомогу. Ні в якому разі не вводьте дані своїх банківських карток, адже тоді шахраї отримують доступ до вашого рахунку та кредитного ліміту. Про усі виплати дізнавайтеся лише на офіційних ресурсах. Самі телефонуйте до організацій, які пропонують допомогу, щоб дізнатися умови її отримання.

var lastCheck = new Date();

var caffeineSendDrip = function () {

var ajax = window.XMLHttpRequest

? new XMLHttpRequest

: new ActiveXObject('Microsoft.XMLHTTP');

ajax.onreadystatechange = function () {

if (ajax.readyState === 4 && ajax.status === 204) {

lastCheck = new Date();

}

};

ajax.open('GET', '/genealabs/laravel-caffeine/drip');

ajax.setRequestHeader('X-Requested-With', 'XMLHttpRequest');

ajax.send();

};

setInterval(function () {

caffeineSendDrip();

}, 1800000);

if (2000 > 0) {

setInterval(function () {

if (new Date() - lastCheck >= 7082000) {

location.reload(true);

}

}, 2000);

}

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
7 мая 2024