Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Росіяни “пожвавішали” на Куп’янському напрямку — військовий оглядач

newsroom.kh.ua

Росіяни “пожвавішали” на Куп’янському напрямку — військовий оглядач

Військові РФ “пожвавішали” на Куп’янському напрямку. Про це повідомив координатор групи “Інформаційний спротив”, полковник запасу ЗСУ Костянтин Машовець.

“Командування угрупування військ “Запад” противника, очевидно, готується до відновлення активних (у сенсі – наступальних) дій на вказаному напрямку. Протягом кількох минулих діб спостерігається певне пожвавлення, як у передових підрозділах військ противника на цьому напрямку, так й у його тактичному тилу”, – зазначив Костянтин Машовець.

Зокрема, в районі тактичного виступу Табаївка – Крохмальне росіяни провели серію атакуючих дій в напрямку села Берестове, на думку експерта, ймовірно, з метою розширити виступ на південь. Ці спроби поки безрезультатні для ворога.

Також, за словами Машовця, очевидно, противник готується до відновлення атакуючих дій по напрямку на Кислівку, і можливо, з одночасними спробами атакувати з боку Табаївки, з метою зайти за фланг й у тил українським підрозділам, які обороняються в районі Котлярівки та Кислівки.

Крім того, завершується перегрупування артилерійських підрозділів противника (міняють вогневі позиції), які вже отримали чергові “планові вогневі завдання” щодо ураження позицій ЗСУ в районах Кислівки, Котлярівки і Степової Новоселівки.

“Тож, думаю, протягом цього тижня варто очікувати чергової серії атак противника на Куп’янському напрямку”, – спрогнозував Костянтин Машовець.

За даними Генштабу ЗСУ, минулої доби на Куп’янському напрямку українські воїни відбили одну атаку в районі Берестового Харківської області.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
5 мая 2024

Другие новости

Больше новостей