Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Спилювали зуби та били струмом: справу співробітника фсб рф, який влаштовував катування на Харківщині, передали до суду

newsroom.kh.ua

Спилювали зуби та били струмом: справу співробітника фсб рф, який влаштовував катування на Харківщині, передали до суду

Співробітника 9-го управління департаменту оперативної інформації 5-ої служби фсб рф з Московської області на початку повномасштабного вторгнення відправили до окупованого Вовчанська для придушення руху опору та проведення “профілактики” з проукраїнськи налаштованими громадянами.

За даними слідства, у квітні 2022 року фсбшник спільно ще з десятьма російськими військовими у Вовчанську зупинили автомобіль місцевого мешканця. Росіяни підозрювали потерпілого у співпраці із ЗСУ, СБУ та у передачі дислокацій місць російської армії. Вони наказали чоловіку рухатись на власному авто за повідомленим маршрутом при супроводі двох російських військових, які сказали: “Без резких движений, или будем стрелять”.

Били і душили протигазом: ідентифікували трьох зрадників з Купʼянського району, які катували 16-річного хлопця

Приїхавши до будівлі місцевої прокуратури, де була облаштована катівня, окупанти силоміць затягнули чоловіка до підвалу, де, крім нього, ще було понад десять незаконно затриманих осіб. Під кураторством працівника фсб рф з потерпілим проводили “допити” та катували: привʼязали до мочок уха дроти та били струмом, а також пиляли напильником зуби. Затриманого били по всьому тілу, не давали питну воду, а серед їжі періодично була каша, яку окупанти приносили у технічному відрі. При цьому працівник фсб не тільки віддавав накази на жорстоке поводження, а й особисто брав участь у катуваннях.

Чоловіка незаконно утримували 86 діб. Потерпілому вдалось втекти від катів. Він переплив річку та дістався території, підконтрольній Україні.

Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, обвинуваченого росіянина оголосили в розшук. Ідентифікація всіх фігурантів, причетних до катувань, триває.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
1 мая 2024