Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Сирський запевняє, що мобілізують менше ніж 500 тисяч людей

khersondaily.com

 Сирський запевняє, що мобілізують менше ніж 500 тисяч людей

Сирський запевняє, що мобілізують менше ніж 500 тисяч людей

Внаслідок аудиту військових частин Генштаб переглянув питання мобілізації 500 тисяч українців в бік суттєвого зменшення.

Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. Точну цифру потреб армії генерал-полковник при цьому не назвав.

“Після перегляду наших внутрішніх ресурсів та уточнення бойового складу Збройних сил ця цифра була суттєво зменшена. Ми очікуємо, що у нас буде достатньо людей, здатних захищати Батьківщину. Йдеться не лише про мобілізованих, але й про добровольців. Треба зважати на те, що люди – не роботи. Вони виснажуються, фізично й психологічно, особливо в умовах бойових дій. Наприклад, ті люди, які прийшли до ТЦК у лютому 2022 року, потребують відпочинку та лікування. Достатньо згадати, що бойова 110-та бригада була задіяна на Авдіївському напрямку від початку повномасштабного вторгнення. Їм треба відновитися і відпочити, і це – об’єктивна необхідність. І таких частин чимало”,

– сказав він в інтерв’ю

“Укрінформу”

.

За словами Сирського, наразі Генштаб переглядає чисельність певних частин, які не беруть участі у бойових діях, на підставі аудиту їхньої діяльності. Це, мовляв, дало змогу вивільнити тисячі військовослужбовців і спрямувати їх до бойових частин.

“Але й при цьому необхідно утримуватися від крайнощів. У всіх арміях світу є особовий склад, який не бере участі у бойових діях, але забезпечує бойові підрозділи. Це не менш важлива частина роботи”, – зазначає при цьому головком.

Верховна Рада 7 лютого підтримала оновлений урядовий законопроєкт про мобілізацію. Серед його пунктів — скасування строкової служби (замість неї буде базовий військовий вишкіл) і демобілізація військових після 36 місяців служби.

Крім того, законопроєкт пропонує запровадити обмеження для громадян, які протягом 10 днів з дня вручення повістки не виконали зазначеного обов’язку або не з’явилися до ТЦК та СП(чи закордонної дипломатичної установи). Серед таких пропозицій:

тимчасове обмеження виїзду за межі України;

тимчасове обмеження у праві водіння автомобіля;

накладення арешту на кошти та інші цінності, які, зокрема, зберігаються в банках.

До другого читання проєкту закону народні депутати подали понад чотири тисячі правок: вручну й електронно.

Верховна Рада

7 лютого ухвалила в першому читанні

урядовий

законопроєкт №10449

про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку.

investigator.org.ua

var lastCheck = new Date();

var caffeineSendDrip = function () {

var ajax = window.XMLHttpRequest

? new XMLHttpRequest

: new ActiveXObject('Microsoft.XMLHTTP');

ajax.onreadystatechange = function () {

if (ajax.readyState === 4 && ajax.status === 204) {

lastCheck = new Date();

}

};

ajax.open('GET', '/genealabs/laravel-caffeine/drip');

ajax.setRequestHeader('X-Requested-With', 'XMLHttpRequest');

ajax.send();

};

setInterval(function () {

caffeineSendDrip();

}, 1800000);

if (2000 > 0) {

setInterval(function () {

if (new Date() - lastCheck >= 7082000) {

location.reload(true);

}

}, 2000);

}

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
29 апреля 2024