Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Лікар назвав симптоми зниженого тиску

newsyou.info

Лікар назвав симптоми зниженого тиску

Кардіолог, лікар функціональної діагностики перерахував симптоми зниженого тиску.

У розмові фахівець розповів, що артеріальна гіпотензія (гіпотонія) – це стан, що характеризується зниженням артеріального тиску (АТ) менше 100/60 мм рт. ст.

До найчастіших симптомів, що свідчать про значне падіння тиску, відносяться запаморочення, головний біль, порушення рівноваги, блювання і нудота.

«Також до частих симптомів гіпотонії відносяться виражена слабкість, потемніння в очах, погіршення пам’яті та працездатності. При різкому падінні тиску можлива непритомність», — зазначив лікар.

Він додав, що серед симптомів різкого падіння тиску – холодні кінцівки та оніміння пальців рук.

Сонгуров наголосив, що вираженість симптомів залежить від ступеня зниження артеріального тиску.

Лікар порадив при появі перелічених вище ознак лягти на спину на горизонтальну поверхню і підняти ноги, забезпечити доступ свіжого повітря, розстебнути або зняти тісний одяг, випити міцного солодкого чаю і сховатися, оскільки гіпотонія супроводжується зниженням температури тіла.

medfactor.com.ua

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
28 марта 2024